Netspeed'e geçilir mi?

Sam Fisher

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Türknetliyim TurkNet'in adresimde 75Mbps alabileceğimi söylüyor ve alıyorum da. Netspeed 77 diyor gerçekten 77 alır mıyım? Ve galiba 30TL daha ucuz. Kullanan veya kullanmayan bilgi sahibi arkadaşlardan yorumları bekliyorum.

Veya daha farklı internet sağlayıcı önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütün ISS'lere zam gelmeyecek mi zaten, neden geçiyorsunuz?

Ben şu anda Netspeed kullanıyorum ve genel olarak memnunum. Fakat 2 tane göz önünde bulundurmanız gereken sorun var.
  1. Bazen (nadiren de olsa) modem IP almıyor. Keenetic modemlerde hata olarak "Authentication failed" veya "PPP negotiation failed" hatalarını alıyorsunuz. Bunun nedeni Netspeed'in sunucularında yaşanan sorunlar. Bu sorunlar Türk Telekom'da çok daha az oluyordu. Fakat Netspeed'de de çoğunlukla bu sorun çıkmıyor. Sadece TT'ye göre daha sık yaşanıyor.
  2. Akşam vakti yurtdışı sunuculara tek bağlantı (Single Connection) ile bağlantı yaptığınızda hızınız normalden düşük oluyor. Bu sorundan dolayı akşam vakti Microsoft'un sunucularından Windows 10/11 ISO dosyası indirirken tam hız alamıyorsunuz.
Bu iki sorun eğer sizin için çok büyük bir dert değilse rahatlıkla Netspeed alabilirsiniz.
Bütün ISS'lere zam gelmeyecek mi zaten, neden geçiyorsunuz?
Hayır. TurkNet'in port ücreti kaynaklı yaptığı zammı Netspeed zaten yapmıştı. TurkNet ise zaten yaptığı zammın üstüne port ücreti gerekçesiyle tekrar zam yapıyor. Bu yüzden Netspeed'e tekrar zam gelse bile en fazla 100 Mbps paket 150-160 TL olur. TurkNet'teki gibi 180 TL olacağına inanmıyorum.

Ben şu anda Netspeed kullanıyorum ve genel olarak memnunum. Fakat 2 tane göz önünde bulundurmanız gereken sorun var.
  1. Bazen (nadiren de olsa) modem IP almıyor. Keenetic modemlerde hata olarak "Authentication failed" veya "PPP negotiation failed" hatalarını alıyorsunuz. Bunun nedeni Netspeed'in sunucularında yaşanan sorunlar. Bu sorunlar Türk Telekom'da çok daha az oluyordu. Fakat Netspeed'de de çoğunlukla bu sorun çıkmıyor. Sadece TT'ye göre daha sık yaşanıyor.
  2. Akşam vakti yurtdışı sunuculara tek bağlantı (Single Connection) ile bağlantı yaptığınızda hızınız normalden düşük oluyor. Bu sorundan dolayı akşam vakti Microsoft'un sunucularından Windows 10/11 ISO dosyası indirirken tam hız alamıyorsunuz.
Bu iki sorun eğer sizin için çok büyük bir dert değilse rahatlıkla Netspeed alabilirsiniz.
Hocam bahsettiğiniz sorunlarla karşılaşmadım ben bölgesel bir sorun olabilir ama bende tek bir sorun var ets mp giremiyorum siz hiç denediniz mi?

Hocam ben bahsettiğiniz sorunlarla karşılaşmadım. Sizin sorununuz bölgesel bir sorun olabilir. Fakat bende de bir sorun var. ETS MP giremiyorum, siz hiç denediniz mi?
Açıkçası ETS 2 hiç oynamadığım için denemedim.

Bu dönemde en mantıklısı taahhüdü olan en ideal pakete geçmek gibi. Anlaşılan önümüzdeki seçim öncesi, seçim sonrası dönem ekonomik anlamda çok daha zorlu geçecek.

Bu ekonomi, iktidar değişse bile kısa sürede düzelmez düzelemez. En az 5-10 yıl lazım :(

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı