velocityfifteen
Hectopat
- Makaleler
- 1
Daha fazla
Olayı detaylı bir şekilde açıklamaya çalışacağım.
COM1 portu üzerinden eski bir UPS cihazımı bilgisayara bağladım (USB çevirici vs. yok, doğrudan RS232 bağlantısı kurdum), UPSilon 2000 cihazı algılayamadı. İnternetten bulduğum birkaç farklı program ile de test ettim, yine sonuç alamayınca NUT'a yöneldim.
ups.conf dosyasını şöyle ayarladım:
blazer_ser: upsdrv_init(): serial port setup for WIN32 currently has not been ported (TODO)
O hatanın sonunda nutdrv_qx.exe kullanmayı dene dedi, bende tekrar denedim. Sonuç:
COM1 portu üzerinden eski bir UPS cihazımı bilgisayara bağladım (USB çevirici vs. yok, doğrudan RS232 bağlantısı kurdum), UPSilon 2000 cihazı algılayamadı. İnternetten bulduğum birkaç farklı program ile de test ettim, yine sonuç alamayınca NUT'a yöneldim.
ups.conf dosyasını şöyle ayarladım:
Şu hatayı aldım:[POWERSONIC]
driver = blazer_ser
port = COM1
desc = "Powersonic PUPS-600"
norating
novendor
protocol = blazer
default.battery.voltage.high = 13.65
default.battery.voltage.nominal = 12
default.battery.voltage.low = 11
blazer_ser: upsdrv_init(): serial port setup for WIN32 currently has not been ported (TODO)
O hatanın sonunda nutdrv_qx.exe kullanmayı dene dedi, bende tekrar denedim. Sonuç:
Elimdeki alet hakkında internet üzerinde neredeyse hiçbir bilgi yok, ama sorunsuz çalıştığı için atmak da istemiyorum. Log vs. varsa nereye yazdığını söylerseniz verebilirim.Network UPS Tools 2.8.2.2390.35-2425+g8a01588a0 (development iteration after 2.8.2) - Generic Q* USB/Serial driver 0.41
USB communication driver (libusb 1.0) 0.50
w32_serial_open (COM1)
setting initial state on COM1
0000000000000114 = w32_serial_open (COM1)
Warning: no locking method is available: No error [İşlem başarıyla tamamlandı. ]
vmin_ 0, vtime_ 0
action 0
vtime 0, vmin 1
ReadTotalTimeoutConstant -2, ReadIntervalTimeout -1, ReadTotalTimeoutMultiplier -1
vmin_ 1, vtime_ 0
action 0
vtime 0, vmin -1
ReadTotalTimeoutConstant -2, ReadIntervalTimeout -1, ReadTotalTimeoutMultiplier -1
Device not supported!
Device not supported!
upsnotify: failed to notify about state NOTIFY_STATE_STOPPING: no notification tech defined, will not spam more about it