Çözüldü Network UPS Tools ''Device not supported'' hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

velocityfifteen

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Olayı detaylı bir şekilde açıklamaya çalışacağım.

COM1 portu üzerinden eski bir UPS cihazımı bilgisayara bağladım (USB çevirici vs. yok, doğrudan RS232 bağlantısı kurdum), UPSilon 2000 cihazı algılayamadı. İnternetten bulduğum birkaç farklı program ile de test ettim, yine sonuç alamayınca NUT'a yöneldim.

ups.conf dosyasını şöyle ayarladım:
Şu hatayı aldım:

blazer_ser: upsdrv_init(): serial port setup for WIN32 currently has not been ported (TODO)

O hatanın sonunda nutdrv_qx.exe kullanmayı dene dedi, bende tekrar denedim. Sonuç:

Elimdeki alet hakkında internet üzerinde neredeyse hiçbir bilgi yok, ama sorunsuz çalıştığı için atmak da istemiyorum. Log vs. varsa nereye yazdığını söylerseniz verebilirim.

Çözüm
Powersonic PUPS-600 UPS''yi Windows üzerinde NUT ile kullanmaya çalışıyorsunuz, seri port (COM1) üzerinden iletişim kuramıyorsunuz.

blazer_ser sürücüsü windows ile uyumlu bir sürücü değil, soruun kaynağı büyük ihtmalle de bu.

nutdrv_qx sürücüsünü kullanmalısınız. ups.conf dosyanızdaki ayarları şu şekilde güncelleyin:

[POWERSONIC]
driver = nutdrv_qx
port = COM1
desc = "Powersonic PUPS-600"
subdriver = phoenix

Ardından aşağıya yazdığım komutu girin:

nutdrv_qx.exe -DD -a POWERSONIC

Eğer "Device not supported!" hatası alırsanız subdriver değerini sırasıyla "blazer", "mecer", "krauler", "zinto" gibi seçeneklerle değiştirip deneyin.

Ayrıca seri portun düzgün çalıştığını Putty veya RealTerm gibi bir program ile test ederek UPS’in veri gönderip göndermediğini kontrol edin ki işimizi sağlama alalım.

Eğer veri gelmiyorsa kablo veya UPS ile ilgili bir sorundur.

Denemelerinizin sonucunu paylaşırsanız sevinirim.
Powersonic PUPS-600 UPS''yi Windows üzerinde NUT ile kullanmaya çalışıyorsunuz, seri port (COM1) üzerinden iletişim kuramıyorsunuz.

blazer_ser sürücüsü windows ile uyumlu bir sürücü değil, soruun kaynağı büyük ihtmalle de bu.

nutdrv_qx sürücüsünü kullanmalısınız. ups.conf dosyanızdaki ayarları şu şekilde güncelleyin:

[POWERSONIC]
driver = nutdrv_qx
port = COM1
desc = "Powersonic PUPS-600"
subdriver = phoenix

Eğer "Device not supported!" hatası alırsanız subdriver değerini sırasıyla "blazer", "mecer", "krauler", "zinto" gibi seçeneklerle değiştirip deneyin.

Ayrıca seri portun düzgün çalıştığını Putty veya RealTerm gibi bir program ile test ederek UPS’in veri gönderip göndermediğini kontrol edin ki işimizi sağlama alalım.

Eğer veri gelmiyorsa kablo veya UPS ile ilgili bir sorundur.

Denemelerinizin sonucunu paylaşırsanız sevinirim.

Çözüm
Kusura bakmayın geç oldu ama şimdi deneyeceğim.

Sanırım bu aleti kullanabilmek için Linux'a geçmem gerekiyor.

0.056786 [D1] Can not become_user(<null>): not implemented on this platform

Sorunun sebebi ya kablo yada UPS. Şebeke elektriği mevcut iken kabloyu takınca bir sorun olmuyor ancak elektrik gitti an alet kapanıyor (sanırım kısa devre). Kabloyu çıkarttığımda sorunsuz çalışıyor. @Blacksidemre yardım için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…