New World İşlemci kullanımı %90 üstünde

1639243289085.png

Durum böyle, bazen drop giriyor. Ayarları düşürmem gerekti. Nasıl düzeltebilirim? Var mıdır bir yolu?

Son düzenleyen: Moderatör:
CPU kullanımını düşürmek istiyorsan grafik ayarlarına veya işlemciye yük bindiren ayarları kısman gerekebilir bu da genelde daha az kare hızıyla sonuçlanıyor. Ben olsam o işlemci eğer ki 4/4 bir modelse ekran kartı kullanımını stabil %90+ seviyelerinde tutup grafiklerden de bir o kadar ödün vermeden optimum bir performans deneyimi açısından gerekirse CPU %100 çalışacak olsa bile bazı ayarlarda değişiklik yapardım. Tabii senin amaç daha farklı burada biraz..

Son düzenleme:
Ayarlar yükseklerde aynıydı, hatta daha kötüydü, daha çok drop yiyordum. Sistemimi konu yayınlanmadan önce düzenleyip yazmıştım ama kaydolmamış.
I5 8400
RX580 GB
Oyunun optimizasyonu hakkında pek bir bilgim yok ama benchmark testlerinde gördüğüm kadarıyla yerleşke alanlarına özellikle oyuncuların bir arada olduğu kalabalık ortamlara geçiş yapınca CPU kullanımı ciddi bir şekilde artabiliyor. Eğer bu yukarıdaki SS bahsettiğim tarz bir senaryoda alınmışsa normal denilebilir, sistemde darboğaz durumu vs olmadığı için de bazı ayarları kısarak stabil 60FPS deneyimi de elde edilebilir diye düşünüyorum. Mesela doku kalite ve filtresini yüksekte tutup gölgelerin veya özel kenar yumuşutma gibi tekniklerin yer aldığı kısımlarda değişiklik yapmayı deneyebilirsin..

Oyunun optimizasyonu hakkında pek bir bilgim yok ama benchmark testlerinde gördüğüm kadarıyla yerleşke alanlarına özellikle oyuncuların bir arada olduğu kalabalık ortamlara geçiş yapınca CPU kullanımı ciddi bir şekilde artabiliyor. Eğer bu yukarıdaki SS bahsettiğim tarz bir senaryoda alınmışsa normal denilebilir, sistemde darboğaz durumu vs olmadığı için de bazı ayarları kısarak stabil 60FPS deneyimi elde edilebilir diye düşünüyorum. Mesela doku kalite ve filtresini yüksekte tutup gölgelerden veya özel kenar yumuşutma gibi tekniklerin yer aldığı kısımlarda değişiklik yapmayı deneyebilirsin..
Teşekkürler hocam, ekran görüntüsünü kırsal bir alanda aldım, en fazla 4-5 oyuncu vardır etrafta. Attığım ekran görüntüsünde gölge benzeri şeyler orta ayarda.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı