Newegg üzerinden ekran kartı almak

türkiyeye gümrüğe geldiğinde sizi arıyorlar hocam. gümrüğe gelince ekstra bir rakam çıkar mı bilmiyorum.ben alışveriş yapınca herkes sana da çıkar dedi ama newegg zerinde ödediğim ürün harici ekstra bir para ödemedim.

gümrüge gelmeden yanı ülkeye giriş yapmadan konuşmak boş bana göre

Satıcının Newegg olmasına özen gösteriyorum gümrük ücretini onlar kesiyorlar galiba ben burda sadece gümrük sunum ücreti felan veririm demi ?

2 defa Newegg'den alışveriş yaptım. İlkinde PSU ve RAM aldım, ikincisinde kasa aldım, kutularında bir hasar söz konusu değildi. Yaklaşık 7 gün içinde elinde oluyor kargo. ( Amerika'dan Türkiye'ye 2 günde gelmesine karşın gümrükten 4 günde çıkıyor ironik bir şekilde. ) Kargo Türkiye'ye ulaştığında cep telefonuna mesaj gönderiyorlar izin belgesi ile ilgili, onun çıktısını alıp gerekli boşlukları doldurup tekrar tarattıktan sonra verdikleri e-mail adresine gönderiyorsun. Eğer ürün 1500€ üzeri bir fiyata sahip değilse senin adına Newegg'in ödediği vergiyle ürünü gümrükten çıkarıp getiriyorlar. Eğer 1500€ üzeri ise noterden vekaletname çıkarmanı istiyorlar sanırım. Duyduğuma göre bazen FedEx ile gönderdikleri oluyormuş fakat 2 alışverişimde UPS ile gerçekleştiği için FedEx'te bir farklılık olur mu bilemem.

İki alışverişimde de satıcı Newegg'di, başka satıcıdan almamaya özen gösterdim.

Ayrıca ek bir ücret ödetmiyorlar ( en azından ben hiç ödemedim ), her şey görünen fiyata dahil.

Eywallah sağolasın benden gümrük ücreti isterlerse Newegg Lemi iletişim kurmam lazım böyle bir sorun yaşadınız mı

Hayır hiçbir sorun çıkmadı. Newegg zaten vergiyi %20 olarak kesiyor sizden ( USA içi %18, dışı %20 olarak geçiyor) Kargo ilede anlaşmaları var çıkan tüm masrafları Newegg'in aldığı bu ücret ile ödeyeceğine dair.

Ama yine de şans işi, müdavimi değilim Newegg'in maalesef, 6 ay arayla yalnızca 2 alışveriş yaptım

Ne kadar fazla güvence olsada insan korkuyor hakkımızda hayırlısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…