Neyi çok istedim, ama ne oldum?

Makaleler
4
Daha fazla  
Meslek
müh.
Merhaba değerli arkadaşlar.

Dün İstanbul'un ünlü bir radyo kanalında (Metro FM'de) sorulan bir soruyu buradan yine orijinal haliyle sormak istiyorum.

Küçükken (çocukken) en çok hangi mesleği olmayı istediniz, ama şimdi ne oldunuz? (Veya olmak için bu branşı halen okuyorsunuz)

Kendim için: Aslında bir elektrik mühendisi olabilmeyi çok fazla istiyordum, çünkü daha çocukluktan pilller, aküler, ampüller, büyüteçler, Ay'a gönderilen Satürn V Projesi'nin tüm roket kademelerini resimleyip çizmekle, projeksiyon makinelerini duvarda oynayan şekliyle prototip ve çalışan haliyle kartondan, mukavvadan yapabilmekle, siemens ilk halı yıkayan elektrikli süpürgelerinin kartondan çalışan bir prototipini yaparak okula (liseye) örnek olarak götürmekle, lambalı ve transistörlü radyolara, oyuncak arabalara küçük ampulleri takarak (farlar) koyarak onları pille ve anahtarla üstten olan arabayı süren kumanda telinden yakmakla, vb. çok meraklı olup arada sırada damperli dizel kamyonların da altına çok yaklaşıp (altına girerek) bunları çok yakından inceliyordum. (Bu konu motorlu taşıtlar konusudur)

Ailemin de yönlendirmesiyle tercihlerde hepsini makine bölümü olarak yazarak sonuçta bir makine müh. oldum, Amaç aynıydı fakat branş seçimi benim irademin biraz dışında yani daha değişik oldu, tek farkı bu oldu. Şu anda okusam mekatronik mühendisliğini hiç düşünmeden bitirirdim. Mak. mühendisliğini de bölüm olarak kapsadığı, içine aldığı içindir. Kolay gelsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Küçükken bilgisayar mühendisi olmak istedim, oldum. İşin sistem mühendisliği kısmında da iş yaptım, yazılım üzerine de... Şimdiki aklım olsa ve 2007 ya da 2008 yılına dönebilsem gider Psikoloji bölümünü yazar üstüne de tercihen İngiltere'de doktora yapar araştırmacı olarak nöropsikoloji alanında çalışmalar yapardım.

Önce inşaat mühendisi, sonra itfaiyeci. Yalnız küçüklükten beridir resim çizerim. İlk okul 1 de çocuklar yuvarlak güneş, kare ağaç, üçgen dağ çizerken ben ejderha, kopmuş insan parçaları bir a4 kağıdına savaş resmi sığdırırdım. Ressamlık değil fakat bir şeyler tasarlamayı severdim mesela karakterler.

Büyüyüp lise kıvamına gelince yazılım, programlama dillerini görünce bu dünyaya gireyim dedim. Çıkamadım.
Bilgisayar programcılığı bölümü olarak üniversite 2 de okulu bıraktım. Diploma yerine kendim bir şeyler yapmak istiyorum. Günümüze gelelim. Tek amacım var uygun ekip arkadaşlarıyla oyun yapmak. Şuan öğrenme aşamasındayım 3 yıla güzel şeyler çıkarmayı umuyorum.

Şu son zamanlarda ülkenin, dünyanın durumunu, katliamları, suçsuz yere ölen çocukları, haksız kazançları ve adaletsizliği gördükçe paralı asker olmak geliyor içimden.

Küçükken futbolcu olmak istiyordum ama ola ola kasiyer olabildim hayat ne güzel ya.

Trakya Üniversitesinde Makina Bölümü'nde okurken İstanbul'dan günü birlik ders için gelen Dip. İng. Mak. Müh. Burhan OĞUZ hocam, bir gün elektrik kaynağı dersinde tahtaya tebeşirle kaynak şemasını çizerken (Çiziktirirken) bu resmimi (kaynak şemamı) çok beğenip;
- Oğlum, sen bu konuda çok kabiliyetlisin, mühendisliği bırak ressam ol istersen! demez mi.. Bayağı şaşırmıştım, çünkü şaka yoluyla da bu söylenmiş olsa, bir ressamla mühendisliğin (bilim adamlığının) bir mukayesesi bile yapılamaz, kendi kanımca. Ancak her ikisi de biri bilimsel ağırlıklı diğeri ise sanatsal ağırlıklı olarak toplumda saygın meslekler içinde yer alır, hiç şüphesiz.

Bir de formasyon eğitimi (ilköğretim 1. ve 8. sınıflar için) almak amacıyla Erciyes Üniveersitesi'nde 1998-1999 öğretim yılında 1 yıl ( 8 ay) okudum. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Küçükken çevre söylemleri nedeniyle "bilim adamı" veya "mühendislik" gibi düşüncelere sahiptim. Büyüdüm ve müzisyen olmaya karar verdim. Çok istiyorum çünkü. Ama maalesef ülkemizde müzisyen olmak, karın doyurmaz. Bu yüzden, dişçilik ve müzik bölümünü aynı anda yürütmeye karar verdim. İnanıyorum, başarabileceğim. Her şey güzel olacak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…