Merhaba değerli arkadaşlar.
Dün İstanbul'un ünlü bir radyo kanalında (Metro FM'de) sorulan bir soruyu buradan yine orijinal haliyle sormak istiyorum.
Küçükken (çocukken) en çok hangi mesleği olmayı istediniz, ama şimdi ne oldunuz? (Veya olmak için bu branşı halen okuyorsunuz)
Kendim için: Aslında bir elektrik mühendisi olabilmeyi çok fazla istiyordum, çünkü daha çocukluktan pilller, aküler, ampüller, büyüteçler, Ay'a gönderilen Satürn V Projesi'nin tüm roket kademelerini resimleyip çizmekle, projeksiyon makinelerini duvarda oynayan şekliyle prototip ve çalışan haliyle kartondan, mukavvadan yapabilmekle, siemens ilk halı yıkayan elektrikli süpürgelerinin kartondan çalışan bir prototipini yaparak okula (liseye) örnek olarak götürmekle, lambalı ve transistörlü radyolara, oyuncak arabalara küçük ampulleri takarak (farlar) koyarak onları pille ve anahtarla üstten olan arabayı süren kumanda telinden yakmakla, vb. çok meraklı olup arada sırada damperli dizel kamyonların da altına çok yaklaşıp (altına girerek) bunları çok yakından inceliyordum. (Bu konu motorlu taşıtlar konusudur)
Ailemin de yönlendirmesiyle tercihlerde hepsini makine bölümü olarak yazarak sonuçta bir makine müh. oldum, Amaç aynıydı fakat branş seçimi benim irademin biraz dışında yani daha değişik oldu, tek farkı bu oldu. Şu anda okusam mekatronik mühendisliğini hiç düşünmeden bitirirdim. Mak. mühendisliğini de bölüm olarak kapsadığı, içine aldığı içindir. Kolay gelsin.