NFC çip konum bilgisi için kodlanabilir mi?

Zakli

Picopat
Merhaba. Linkini vereceğim NFC çipi alacağım ve epolsi ile evcil hayvanımın tasması için tasma ucu yapacağım. NFC Tools uygulaması ile bu çipin bana evcil hayvanımın konumuyla ilgili bilgi vermesini sağlayabilir miyim?

Sık sık şehir dışına çıkıyorum ve birkaç defa evden kaçtı bulması zor oluyor. Bu yüzden bayağı uzak mesafelerde bile sinyal gönderebilmesi lazım.

Ürün linki: 13.56 MHz NFC Etiket - ISO14443A, Ntag 213, 25 mm Satın Al | Robotistan

Son düzenleyen: Moderatör:
NFC'nin açılımı near field communication, yani yakın alan iletişimi. Yani uzaktan bilgi vermeye yönelik bir donanım değil. NFC ile bir başka NFC cihazın temasa geçmesiyle bir şeyler yapılabilir sadece. Etkileşim çapı yalnızca 4 santimdir. Daha uzak bir alana bilgi gönderemez.

Evrensel bir otomasyon yapılabilse NFC çipiyle etkileşime giren cihazdan sizin belirlediğiniz bir hedefe konum atmasını kodlayabilirsiniz. Ancak Android, iOS, Windows, macOS vs. derken tonla farklı işletim sistemi olduğundan, birçok cihazın da konum özelliği bulunmadığından bunun mümkün olduğunu pek sanmıyorum.

Apple'ın ya da Samsung'un ufak anahtarlık şeyleri vardı konumu gösteren ondan alıp tasma şekli takabilirsin hayvanına.

Apple'ın ya da Samsung'un ufak anahtarlık şeyleri vardı konumu gösteren ondan alıp tasma şekli takabilirsin hayvanına.
Hocam onları biliyorum 2.5 3 cm çapında onlar ve kediyi rahatsız eder yada bir yere takılabilir ve kendine zarar vermesine yol açabilir diye onları istemedim maalesef. Sanırım onlardan da başka yolu yok. Benim amacım daha küçük bir çiple konumu belirlemekti ama sanırım yok.

Evet hocam o konuda bilgim var ve mecbur onlardan alacağım. İlk başta neden farklı bir teknoloji istediğimi gökhan hocamıza verdiğim yanıtta belirttim. Linkler için de teşekkürler tekrardan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…