Çözüldü NFC ile ödeme yapabilmek için internete bağlı mı olmak gerekir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Selamlar,
Telefonum Samsung S7 Edge. Rootlu olduğu için beni bayağı bir uğraştırdı ama sonunda Magiskten gizleyebildim. Şu an Maximum Mobil uygulamasından temassız kredi kartımı telefona tanımladım. Benim asıl merak ettiğim şey yarın bir gün marketten alışveriş yaptığımda NFC ile ödeme yaparken telefonun internete bağlı mı olması lazım yoksa internet bağlantısı olmadan da ödeme yapabilir miyim? İnternetten biraz baktım da kimisi internet gerekli demiş kimisi gerek yok demiş, anlayamadım.
Mantıken internete gerek yok diye düşünüyorum. Çünkü temassız kartın telefon versiyonu değil midir? Temassız kartın internet bağlantısı yok. (Öyle bir teknoloji yok daha ) E bu durumda telefona tanımlanmış bir karttan ödeme yapabilmek için neden internet bağlantısı gereksin ki? NFC'yi daha hiç kullanmadım. İyice bir öğreneyim de markette rezil olup kalmayayım.

Çözüm
Başka bir işlem yapmanıza gerek yok. İnternet bağlantısına ihtiyacınız olmadan ödeme yapabilirsiniz.

Telefona direk kartın NFC yapısını kopyalarsanız internete gerek kalmaz. Fakat bazı mobil uygulamalar kartı özel bir yapı ile kullanmanızı sağlar. Mesela Ziraat Bankkart mobilde tanım yaptığınızda uygulamayı açıp internet bağlantısı yaparak ödeme işlemi yapabilirsiniz. İnternet bağlantısı olmadan bu uygulama ile ödeme yapılamaz.

Hocam kartın NFC yapısını kopyalamak nedir ve nasıl oluyor? Ben NFC ayarlarında şu şekilde Maximum Mobil uygulamasını seçtim :

"Maximum Mobil yerine açık uygulamayı kullan" ve "Yine de Maximum Mobil kullan" şeklinde 2 seçenek çıkıyor. Bunlarla ilgili bir şey mi?

Maximum Mobil uygulamasında da kartın mobil temassız tiki aktif durumda bakın :

Şu durumda benim yapmam gereken başka bir ayar var mıdır?

Başka bir işlem yapmanıza gerek yok. İnternet bağlantısına ihtiyacınız olmadan ödeme yapabilirsiniz.

Çözüm

O kullandığınız mobil uygulamayı kullanmadım. Bu sebeple net bir şey söylemem zor. Dediğim gibi uygulama eğer ki kartınızın NFC yapısını copyside olarak alıyorsa internete ihtiyaç duymaz. Kullandığınız uygulamayı denemeniz gerekiyor.

Doğrudur hocam. Linkini attığınız sitede de açıkça internete gerek yok diyor :
(İleride bu konuyu okuyan vatandaşlara yardımcı olabilmek için bu ekran görüntüsünü paylaşıyorum)

Yardımınız için teşekkür ederim.
Muhtemelen internete ihtiyacım olmayacak hocam, deneyip görmek lazım. Teşekkür ederim

Her şeyi geçtim İş Bankası nasılda rootlu bir cihazda kullanıma sorun yapmıyor ben sadece bir uygulamayı lucky pacherden lisansların sürekli bildirim geldi kaldır siye kaldırmadım mobil bankacılığı kilitlediler sonra dksında bankadan arama geldi dediler ki sizi uyardık kaldırmadınız bizde gerekeni yaptık.

Magiskin hide özelliğini kullandım hocam.

Hocalarım bugün alışveriş yaparak NFC ile ödemeyi ilk kez denedim. Tahmin ettiğimiz üzere internet bağlantısına gerek yokmuş. Telefonumun interneti kapalı bir vaziyette iken kasiyere ilk kez NFC deneyeceğimi söyledim. O da pos makinesine ödemem gereken tutarı girdi. Sonra da pos makinesinin temassız ödeme alan kısmını göstererek "telefonu şuraya tutun" dedi. İzlediğim bir videoda telefonun ekranının açık olması gerektiği belirtiliyordu. Ben de buna istinaden telefonun kilidini açtım ve ana ekran açık bir vaziyette kasiyerin gösterdiği kısma telefonu tuttum. NFC çipi arka kameranın biraz alt tarafında yer alıyor. O kısım denk gelince telefonun ekranında ödenen tutar belirdi. Ve bu esnada pos makinesinden de dııt diye bir ses çıktı. Kasiyer "tamam aldı" deyince telefonu geri çektim. Bildiğimiz temassız kart ile ödemeden hiçbir farkı yok. Bu kadar detaylı anlatmamın sebebi de ileride bu konuyu okuyan arkadaşlarımızın bilgi sahibi olabilmesi.
Sonuç olarak Maximum kart tanımlanmış bir NFC ile ödeme yapmak için internet bağlantısı gerekmiyor, kesinleşti. Konu kapanmıştır.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…