Arkadaşlar Need for Speed Most Wanted başlamaya karar verdim nostalji olsun diye fakat oyuna girdiğimde oyun ekrana sığmıyordu hız göstergesi falan ben de forum üzerinde şu konuyu gördüm: Need for Speed Most Wanted 2005 hız göstergesi ve harita ekrana sığmıyor Bunları yaptım fakat şimdi oyuna girilmiyor girdiğimde direkt atıyor hatta oyun ekranını bile göremiyorum.
Oyunu nereden indirdiniz? Oyunu Windows XP Service Pack 2 uyumluluk modunda çalıştırıp öyle deneyin. Olmazsa son olarak aşağıdaki linkten oyunu indirip kurun.
İçerisinde widescreen fix, kontrolcü butonları ve oyundaki bazı hataları düzelten modlarla birlikte hazır olarak geliyor. Rar dosyasını indirdikten sonra klasöre çıkarıp setup dosyasını çalıştırın.
Oyunun kurulu olduğu dosyayı açın > scripts > NFSMostWanted.WidescreenFix.ini > birlikte aç > not defteri >
ResX = 0 // Controls horizontal resolution.
ResY = 0 // Controls vertical resolution.
veya 0'lar yerine kendi ekran çözünürlüklerinizi yazın.
Örnek benim çözünürlüğüm 1366x768
ResX = 1366
ResY = 768
Eğer yine çözüm olmazsa attığım videodan takip ederek oyunu tekrar kurun, ekstra bir şey yapmanıza gerek yok. Bizzat buradan indirdim ve aylardır sorunsuz oynuyorum (uzun süreli polis takiplerinde crash vermesi dışında, ona çözüm bulamadım malum eski oyun...)
''Microsoft Visual C++ hatası'' ile karşılaşırsanız da tüm visualleri güncelleyin.