Çözüldü Nginx server üzerine yapılan siteye domain alma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Arkadaşlar selamlar. Yakın zamanda bir konu açmıştı, o konudan sonra Raspberry Pi cihazıma Nginx yükledim. Sıkıntısız çalışıyor. İstediğim gibi index.html düzenliyorum. Port yönlendirme de yaptım. Onda da sıkıntı yok. Ama dış ağdan girerken hep modem IP girmem gerekiyor. Bu siteye domain mi almam gerekiyor? Bunu nasıl çözebilirim? Bu işlerde biraz acemiyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sabit IP için ücret ödeyeceksiniz aylık 10 küsur liralarda bir ücreti var diye biliyorum. Domain de yıllık alınır. Domain de almalısın.

Nasıl yapacağına dair de birçok kaynak mevcut piyasada.
Sabit IP için ücret ödeyeceksiniz aylık 10 küsur liralarda bir ücreti var diye biliyorum. Domain de yıllık alınır. Domain de almalısın.

Nasıl yapacağına dair de birçok kaynak mevcut piyasada.
Tamam hocam çok teşekkür ederim. IP değişikliği sadece modemi kapatıp açınca oluyor değil mi?

Tamam hocam çok teşekkür ederim. IP değişikliği sadece modemi kapatıp açınca oluyor değil mi?
Dinamik IP hizmetinde evet. Modemi kapatıp açınca yeni IP atanır genelde. Sabit IP hizmetinde ise değişmez.

Ben modemi çok nadir kapatan birisi olduğum için şimdilik buna ihtiyaç duymam ama domain şart galiba. Tekrar teşekkür ederim.
Modemi kapatıp açmazsan da günlük değişir. Ben teşekkür ederim.

Domain ihtiyacını istersen Free DDNS servisleri ile de halledebilirsin.

Modemi kapatıp açmazsan da günlük değişir. Ben teşekkür ederim.
Hocam o olmadı 1 aydır modem açık. Her gün bakıyorum ama hep aynı.

Domain ihtiyacını istersen Free DDNS servisleri ile de halledebilirsin.
Hocam kusura bakmayın bu işlere yeni başladığım için pek bilgim yok. Çok kısa açıklayabilir misiniz?

Hocam o olmadı 1 aydır modem açık. Her gün bakıyorum ama hep aynı.

Hocam kusura bakmayın bu işlere yeni başladığım için pek bilgim yok. Çok kısa açıklayabilir misiniz?
IP nasıl aynı bilmiyorum. Yanlış bilmiyorsam günlük değişir ama sizin dediğiniz de doğru olabilir.

Ücretsiz dinamik DNS servisleri yardımıyla genelde bir ana domain üstünde sabit bir subdomain verilir sana. Bilgisayarına da bir yazılım kurursun, sistem başlayınca çalışmaya başlar.

Dinamik DNS servisinin verdiği subdomain adresine gelen istekler IP adresine yönlenir. Genel itibariyle böyledir. IP değişse bile yönlendirme otomatik olur yani. No-IP döneminde böyleydi de şu an nasıl oluyor bu iş bilmiyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı