Arkadaşlar dijital para birimi sadece Bitcoinden ve Ethereumdan ibaret değil. Ben de başta bilgim yokken madem Ethereum değer kaybedecek o zaman ne gerek var sistem kurmaya diyordum ancak araştırınca birden fazla coin olduğunu gördüm.
Öğrendiğim bir şey daha var. Şayet dörtlü,altılı rig ve daha fazla kullanıyorsanız dual mining yani iki coini aynı anda kazmanızı tavsiye ederim. Hesap makineleri ile hesaplamama göre tabi bu hesap makineleri ne kadar doğru sonuç veriyor ancak deneyerek görmek lazım. Hesap makineleriyle hesaplamama göre örnek veriyorum altılı rig kurduysanız sadece Ethereum üretirseniz 500- 600 TL ancak kazanırsınız. Tabi bu paranın içinden kesintileri ve elektrik faturasını da kestim. Yani cebinizde olacak para bu. Ancak gelelim dual minere. Dual yani çift kazım yaparsanız bir ayda 750-900 TL cebinize giren para olur. Bazı arkadaşlar bunu ya bilerek yapmak istemiyor ya da bilmiyorlar.
Ben yine de belki bilmeyen olur diye söyledim. Tabi bunun dışında Ripple, Zcash,Musiccoin diye para birimleri de var bunlarda ileride değer kazanabilir. Yani anlayacağınız kendinizi tek hedefe odaklamayın.
@mertroid hocam sormayı unuttum aklıma şimdi geldi. Nicehash'ın kullandığı algoritma iki çeşit biri ethash diğeri SHA 256 siz hangisini kullanıyorsunuz?