Nihai performans ayarı zararlı mıdır?

Donatrumpet

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3070 - Ryzen 5 5600 - XPG 16GB RAM
Güç planı ayarlarından nihai performansı etkinleştirdim fakat CPU kullanımı her daim %100'de sabit kalıyor. Bunun uzun vadede bir zararı olur mu? Olursa yüksek güç moduna mı geçmeliyim?

Güç planı ayarlarından nihai performansı etkinleştirdim fakat CPU kullanımı her daim %100'de sabit kalıyor. Bunun uzun vadede bir zararı olur mu? Olursa yüksek güç moduna mı geçmeliyim?

Zararlı değildir.
İkisinin çok bir farkı yok.
Yüksek performans modunu kullanabilirsiniz.

Yanlış bilgi
Merhaba,
Nihai performans ayarına alırsan, pc ihtiyaç olmadığı durumlarda bile nihai performans için güç harcayacaktır. Bu da cihazın ömrünü kısaltır.
Dengeli moda alabilirsin, cihaz ihtiyaç durumuna göre otomatik ayarlar.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bakın kendi fikrimi söyleyeceğim açıkça benim bundan önceki bilgisayarım hep nihai performans modundaydı ve 5-6 ay sonra PC gg oldu duman attı büyük ihtimalle parçalarınızın ömrü kısalır zarar vermez sisteme ama işte parçaların ömürler kısaldığı için bozulabilme ihtimali her zaman olur bence performans modunda kullanın ya da ana mod stabil mod hangisiyse ben yeni bilgisayarımda şu an öyle yapıyorum güç ayarlarını ellemiyorum çünkü yeni aldığım sistem değerli gerçekten o yüzden büyük önem gösteriyorum.

Merhaba,
Nihai performans ayarına alırsan, pc ihtiyaç olmadığı durumlarda bile nihai performans için güç harcayacaktır. Bu da cihazın ömrünü kısaltır.
Dengeli moda alabilirsin, cihaz ihtiyaç durumuna göre otomatik ayarlar.

Bende böyle düşünüyorum çünkü deneyimledim ve eski bilgisayarım 6 ay sonra duman attı PSU'da öyle dandik bir PSU değildi FSP idi.

CMD'den nihai performansa aldım bu sefer diğerlerini seçemiyorum, nihai performans etkin kalıyor. Onu nasıl düzelteceğim?

Ayarlar->sistem->güç->ek güç seçeneklerinde dengeli mod seçemiyor musunuz?

Yok hocam hangisini seçersem seçeyim nihaiye alıyor.

Yok hocam hangisini seçersem seçeyim nihaiye alıyor.

Ekran görüntüsü 2024-10-12 133413.png

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı