Nihilizmden nasıl kurtulunur?

Dönüşüm, daha iyi hissettirebilir.
Geçmişteki sen ile alıp veremediğin var sanırım.

Bunları daha önce düşünmemiştim açıkçası ve çok haklısın. Müthiş bir evrimleşme sürecimiz olmasına rağmen sanki evrildiğimiz beden kendisinden bihaber. Belki de ünlü felsefecilerin hep söylediği "kendimizi tanımamız gerek" cümlesinden bir kasıtları da budur.

Peki, bu yaşam biçimini hangi insanlar uyguluyor ya da uyguladı?
Bilim insanlarının büyük bir kısmı böyle yaşıyor bence, tarih boyunca da birçok farklı insan böyle yaşamıştır illa ki ancak genel kitlenin kabul ettiği bir yaşam biçimi değil tabii ki. Ama zaten çoğunluğun takip ettiği yol genelde insana iyi gelmez.

İnsanlık dediğimiz o çoğunluk değil mi? Kendi yuvasına, birbirine bu kadar zarar veren başka varlık var mı?

İnsanlık dediğimiz o çoğunluk değil mi? Kendi yuvasına, birbirine bu kadar zarar veren başka varlık var mı?
Ben zaten insanlık olarak yanlış yaşadığımızı söylüyorum. Genel olarak mutsuz varlıklarız açıkçası. Birbirine bu kadar zarar veren başka varlıklar da var tabii, çoluğunu çocuğunu yiyen yengeçler var mesela, sadece bizim Dünya üzerindeki etkimiz daha fazla.

Beynime dünyanın en iyi açıklamasını dahi yapsam kabul etmiyor.

Bunun gerçekliği mümkün değil. Zaten bu konuda iyi bir açıklamadan ziyade, doğru açıklamayı bulabilmek elzemdir. Ha siz, bu seviyeye ulaştığınızı zannediyorsanız da bu sizin eksikliğinizdir. Sonuçta, öğrenilebilecek dağlar kadar bilgi mevcut. "Ben biliyorum" diyen, en fazla yanılacak olandır. Bu arada kavramlardan bahsediyoruz, doğruluğu kanıtlanmış mevzular ile bu hususu karıştırmamak gerekir.

Son düzenleme:
Sana tavsiyem Gazalinin Kimya-ı saadet kitabını okuman, sana iyi gelecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…