Merhaba dün başımdan geçen bir olayı siz değerli arkadaşlarla paylaşmak istiyorum bilen vardır bilmeyen vardır kimsenin canı yanmasın boş yere. Sahibindene babamın geçmiş yıllarda biriktirdiği 1950 sonrası bozuk paraların sadece bir kısmını sıvı soğutma alma hayaliyle ilana koymuştum. Dün WhatsApp üzerinden bana yabancı bir numara mesaj attı. Kendisinin Adana askeri üssünde asker olduğunu, adının Ali olduğunu, birleşik Arap emirliklerindeki amcasına hediye alacağını söyledi. Muhabbeti bilmediğim için mantıklı geldi açıkçası. Kendi kendime “ adam sonuçta Türkiye'den akrabalarına bir hatıra almak isteyebilir.” dedim. 1250 TL koymuştum fiyatı. 1250+300 TL kargo ücretini de veriyordu. PTT ile birleşik Arap emirliklerine göndermemi istedi. Burada biraz mantıksız gelmişti çünkü Adana'ya göndermemi neden istemiyor? Neden kendisi göndermiyor? Beni tanımıyor etmiyor amcasına salatalık göndermeyeceğim ne malumdu? Bunları biraz düşündüm. “adam zaten asker dolandırıcı olsam beni bulur.” dedim saf saf sıvı soğutma alacağım ya neyse konuşmayı bitirdik ve sabah bankasına ileteceğini söyledi ben de direkt havaleyi bekliyorum. Sabah mesaj atmış mailini kontrol eder misin banka seninle iletişime geçecek onların söylediği talimatları uygula vs vs. bir baktım orada işte önce kargoya vermeniz gerekli sonra kargo fişini atmanız gerekli vs. Yazıyor. Google'a yazdım bank of America havale gelmiyor diye 5-6 tane şikayet gördüm sonra bu konuda yazılmış haberlere ulaştım. Nijeryalı dolandırıcılarmış. Siz siz olun sattığınız ürünlere yazanlara dikkat edin arkadaşlar. Ben az kalsın sıvı soğutma hayaline dolandırılacaktım.