Ayak yapına göre de değişir. Benim ayağım Harley botun bile pertini çıkardı birkaç ayda. Küçük, taraksız, ince ayakların varsa yanlardan çok zorlamıyorsa genelde 2 sene götürür.
Markadan çok modele göre değişebilir ama genel olarak Nike tavsiye etmem. Evet, kullanım senaryolarına göre değişir ama az kullandığım halde Nike ayakkabı haşat oldu. Skechers aldım ve konfor konusunda oldukça güzel fakat bu marka da çok dayanmadı... Adidas Terrex serisinden birkaç ayakkabı kullandım hala taş gibi. Bir de üç yıl sürekli kullandığım New Balance var o da taş gibi. Bütçeyi aşabilirsek The North Face, Columbia, New Balance, Adidas önerebilirim.
Hocam deneyimlerime göre:
Nike sağlam değildir ama çok rahattır.
Adidas çok sağlamdır ama Nike kadar rahat değildir.
Burada Adidas rahat değil veya Nike hiç sağlam değil demiyorum. Sağlamlık konusunda Adidas, rahatlık konusunda Nike üstün. not: Bu benim kendi görüşüm. Ben dedim diye "illa" öyle olmak zorunda değil.
Siz nasıl giyiyorsunuz bilmiyorum ama kendimi bildim bile hep Nike orijinal ayakkabı alırım ve aldıklarımı da 2-3 yıl giydiğim oluyor, hala daha giydiklerim de var. Bence siz hor kullanmışsınız katılmadım bu yoruma. Orijinal Nike alabilirsiniz, güzel baktığınızda hiç bir sıkıntısı olmaz.