Nikon D3500 vs Nikon D5200

tahaaslan2

Centipat
Makaleler
1
Yer
İSTANBUL
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI B450M-A PRO MAX II
AMD Ryzen 5 5600
MSI GTX 1060 6GB
G.Skill 2x8 3600Mhz
Kingston 1TB NV2 Gen4
Dark Freezer X123
FSP Hyper 80+ Pro 650W 80+
AOC 24G2ZE 23.8" 240Hz 0.5ms
Glorious Model O Wired
Razer Blackshark v2
Ajazz AK680
Inca IMP-018 XXL Mouse Pad
iPhone 15 256GB
Anker Q30
Meslek
Öğrenci
Birkaç gündür araştırma yapıyorum ve iki kamera arasında kaldım.
Nikon D3500
Nikon D5200
D3500 2018'de çıkan haliyle daha pahalı olan ama bütçemi aşmayan bir kamera.
D5200 ise 2013'te çıkan daha ucuz bir kamera.
Arada 5bin lira gibi bir fiyat farkı var. Sizce 5bin lira fazladan verip D3500 almak daha mantıklı mıdır?
İkisini de 18-55 kit lens ile kullanacağım.
Fotoğrafçılıkta ilk kameram olacak. Ne düşünüyorsunuz?
Bunlar harici bir kamera önerseniz ne olurdu en ama en fazla 20bin liraya?

D5200 alıp geriye kalan parayla da güzel bir lens almak mı daha mantıklıdır?

İkinci el almak istemiyorum.

@GKD

Son düzenleyen: Moderatör:
Nikon D3000 ve D5000 serisini tavsiye etmiyorum. Gövde içinde AF motoru olmadığı için çoğu lenste AF çalışmıyor. Sadece AF motorlu lenslerde çalışıyor. O yüzden lens seçeneğiniz çok sınırlı olacak. Canon tarafında böyle bir durum yok. Canon 70D body alıp 1500 TL civarına ikinci el 18-55 kit lens alabilirsiniz. Ha yok ben illa lensi de sıfır alacağım diyorsanız o bütçede ancak 2000D falan alınabiliyor sanırım.

Yine de Nikon istiyorsanız ben D3500 alırdım.

Son düzenleme:
Nikon D3000 ve D5000 serisini tavsiye etmiyorum. Gövde içinde AF motoru olmadığı için çoğu lenste AF çalışmıyor. Sadece AF motorlu lenslerde çalışıyor. O yüzden lens seçeneğiniz çok sınırlı olacak. Canon tarafında böyle bir durum yok. Canon 70D body alıp 1500 TL civarına ikinci el 18-55 kit lens alabilirsiniz. Ha yok ben illa lensi de sıfır alacağım diyorsanız o bütçede ancak 2000D falan alınabiliyor sanırım.

Yine de Nikon istiyorsanız ben D3500 alırdım.
Hocam 70D 21bin lira civarına buldum fakat lenssiz.
Lens ile birlikte önerebileceğiniz bu bütçede kamera var mıdır?

Hocam 70D 21bin lira civarına buldum fakat lenssiz.
Lens ile birlikte önerebileceğiniz bu bütçede kamera var mıdır?
Dediğim gibi, body yani lenssiz olarak alıp ikinci el kit lens alabilirsiniz. İlla lens ile olacaksa 2000D olabilir. Yeterli performans sunacaktır.

Dediğim gibi, body yani lenssiz olarak alıp ikinci el kit lens alabilirsiniz. Lens ile 2000D olabilir. Yeterli performans sunacaktır.
Peki bu bütçede Canon sıfır bulamam değil mi?

2000D AF motoru var diye öneriyorsunuz sanırım fakat AF motoru ne işe yarıyor?

Peki bu bütçede Canon sıfır bulamam değil mi?
Hocam Canon 2000D'yi lensle sıfır olarak alabilirsiniz. Onu demeye çalışıyorum.

2000D AF motoru var diye öneriyorsunuz sanırım fakat AF motoru ne işe yarıyor?
Hani odaklama yaparken lens dönüyor ve netliyor ya, o dönme hareketini AF motoru sayesinde yapıyor. O olmadan otomatik odaklama yapamazsınız, elle yapmak gerekir.

Pardon hocam, 2000D olanı Nikon sandım. Canon 2000D başlangıç için iyidir diyorsunuz yani. Sağ olun destek için. Canon alacağım o zaman. İyi Sosyaller.

Hocam 21 bin verdikten sonra aynasız almak daha mantıklı olmaz mı? Neden DSLR istiyorsunuz? İlla sıfır almak istiyorsanız fena olmayan sıfır modeller de var aynasız tarafında.

Hocam aynasız tarafında bu bütçeye uygun bir şey olduğunu bilmiyordum. Öneri için sağ olun. İlla DLSR istediğimden değil :D
Bir önceki konuda aynasız olarak istemiştim ama bu kamera hiç gelmemişti.

Hocam aynasız tarafında bu bütçeye uygun bir şey olduğunu bilmiyordum. Öneri için sağ olun. İlla DLSR istediğimden değil :D
Bir önceki konuda aynasız olarak istemiştim ama bu kamera hiç gelmemişti.

İkinci elde çok daha iyi kameralar olduğu için bu öneri olarak gelmemiş olabilir. İkinci ele yönelmenizi tavsiye ederim. Temiz cihaz aldıktan sonra sıkıntı olmuyor. Ben hem lens hem de makineyi ikinci el aldım, sorun yaşamadım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı