Nikon D7500 alınır mı?

Caesar Edit

Megapat
Makaleler
1
Yer
Trabzon
Daha fazla  
Meslek
Avrasya Üniversitesi Öğrenci
Merhaba elimde Nikon D700 var. Fakat bileceğiniz üzere bu makine video çekemiyor. Ben video çekebilen de bir kamera almak istiyorum.
Ek olarak Speedlight SB-910 flaş ve AF-S Nikkor 24-70MM 1: 2.8G lensi var. Ben bu 3 ürünü de satıp güzel bir video kamera almak istiyorum (lens dahil).
Sizce bu ürünleri ben kaç TL'ye satmalıyım ve D7500 bu ürünleri satılıp alınabilecek bir video kamera mıdır?

D7500 Ürün linki.

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer aktif olarak kullanıyor ve Fotoğraf açısından memnunsanız, ki bahsettiğiniz set size güzel sonuçlar vermesi gerekir diye düşünüyorum. Video için aynasız makinelere yönelmenizi öneririm. Eğer yapacağınız çekimler kısa ise aynalı - aynasız farketmeksizin DSLR makineler işinizi görecektir.

Çekeceğiniz videolara göre karar vermenizde fayda var ama eğer elinizde kullandığınız ve memnun kaldığınız bir set mevcut ise uygun fiyatlar ile video çekimi için bir çözüm aramanızı öneririm.

Eğer fikriniz geçerli ise de sadece body olarak 3 bin civarına d700 body'yi satarak yerine d7100 ve üstü bir body gene ikinci el temiz bakabilirsiniz. Size maddi olarak bir zarar da vermeyecektir. Çünkü tepe flaşınız ve lensiniz tatminkar derecede ekipmanlar.

Eğer aktif olarak kullanıyor ve Fotoğraf açısından memnunsanız, ki bahsettiğiniz set size güzel sonuçlar vermesi gerekir diye düşünüyorum. Video için aynasız makinelere yönelmenizi öneririm. Eğer yapacağınız çekimler kısa ise aynalı - aynasız farketmeksizin DSLR makineler işinizi görecektir.

Çekeceğiniz videolara göre karar vermenizde fayda var ama eğer elinizde kullandığınız ve memnun kaldığınız bir set mevcut ise uygun fiyatlar ile video çekimi için bir çözüm aramanızı öneririm.

Eğer fikriniz geçerli ise de sadece body olarak 3 bin civarına d700 body'yi satarak yerine d7100 ve üstü bir body gene ikinci el temiz bakabilirsiniz. Size maddi olarak bir zarar da vermeyecektir. Çünkü tepe flaşınız ve lensiniz tatminkar derecede ekipmanlar.

Öncelikle teşekkürler bilgi için. Sorunuzu cevaplayayım ben video düzenlemesiyle uğraşmaya başladığım için elimdeki makineyi bu yüzden videolu bir hale dönüştürmeyi istiyorum. Yani normalde D700 gayet iyi bir makine zaten.
D7100 ile D7500 arasında çok fark var mıdır ?

D7100 full hd video çekim yaparken d7500 2k çözünürlükte çekim yapıyor. Onun dışında fotoğraf kısmında bir fark yok. Gene de video çekimi için bir gimbal yada stabilizer kullanmayı da düşünüyorsanız Aynasız makinlere de bir bakın derim. Sony 6000 serisi yada a7 serisi bütçeye göre düşünülebilir. Eğer tüm ekipmanlarınızı satarsanız Crane gimbal ile aynasız bir makine ile güzel bir kombin yapabilirsiniz.

Ya şimdi şöyle diyeyim benim tercihim Nikon'dan yana. Yıllardır kullandığım için başka markaya yönelmek istemiyorum ve tek bir cihaz üzerinde toplamak istiyorum fotoğraf + videoyu. Daha önce Canon Powershot Pro 1 kullanmıştım. Harici olarak Sony'nin el kamerası var ama yetersiz kalıyor kalite olarak. Yani ben kameram + lensimi satıp acaba bu seti satın alabilir miyim ki ? Flaşı satmam gerekir mi acaba? Lens'imi internette arattığımda 8 bin TL gibi bir fiyat çıkıyor ortaya. Lensi babam aldığı için fiyatını bilmiyorum.

O zaman tepe flaşına ihtiyacınız yoksa eğer d700 body ve tepe flaşını satarak d7500 body alarak mevcut lensinizi kullanmanızı öneririm. 18 140 fotoğraf ve video anlamında sizi o lensden sonra tatmin etmeyecektir. Çöp olmasada başlangıç ve giriş seviyesi sınıfında bir lens çünkü.

O zaman tepe flaşına ihtiyacınız yoksa eğer d700 body ve tepe flaşını satarak d7500 body alarak mevcut lensinizi kullanmanızı öneririm. 18 140 fotoğraf ve video anlamında sizi o lensden sonra tatmin etmeyecektir. Çöp olmasada başlangıç ve giriş seviyesi sınıfında bir lens çünkü.

Aynen tepe flaşı lazım olmuyor. Peki body 3 bin dedik flaş ne kadar eder sizce ?
Lens konusunda emin misiniz ? Yani benim lensim o 18-140'tan daha mı iyidir ? Çünkü şuan ki lensimde uzak bir bölgeye fotoğraf falan doğal olarak çekemiyorum. O 18-140 mm lik lenste VR özelliği de var titremeyi çok iyi önlüyor.
D7100 full hd video çekim yaparken d7500 2k çözünürlükte çekim yapıyor. Onun dışında fotoğraf kısmında bir fark yok. Gene de video çekimi için bir gimbal yada stabilizer kullanmayı da düşünüyorsanız Aynasız makinlere de bir bakın derim. Sony 6000 serisi yada a7 serisi bütçeye göre düşünülebilir. Eğer tüm ekipmanlarınızı satarsanız Crane gimbal ile aynasız bir makine ile güzel bir kombin yapabilirsiniz.

Birazcık inceledim de Sony A6000 serisi ve devamı sanki Nikon D7000 ve serisinden daha iyi gibi ? Fiyat performansı da hesaba katarsak.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı