Daha önce hiç fotoğraf makinem olmadı ve bir fotoğraf makinesi almak istiyorum. Kuş fotoğrafçılığına ilgim olduğunu fark ettim. Nikon Z50 modeline baktım biraz ama tabii ki bilgim yok, pek bir şey anlamadım. Bu makine alınır mı? Ya da başlangıçta yaban hayatı fotoğrafçılığı için önerilebilecek başka fotoğraf makineleri var mı? Hangi lensi almalıyım, onu da önerirseniz sevinirim.
Canon R7 ve RF 100-400mm öneririm hocam. Canon R7 Yaban hayat fotoğrafçılığında pro kişiler tarafından bile kullanılan bir makine. Bu bütçede yaban hayat fotoğrafçılığı için daha iyi bir kamera yok. Kuş çekecekseniz 100mm'den başlayıp 300-400-500mm diye giden lenslerden almalısınız. Attığınız makine yaban hayat fotoğrafçılığı için pek uygun denemez ve Nikon tarafında bildiğim kadarıyla uygun bütçede telefoto lens yok. Alternatif olarak Sony A7 III bakabilirsiniz ama Sony tarafında da uygun fiyatlı telefoto lens seçeneği yok sanırım. Canon R8 de bakılabilir ama R7 deki 32.5mp crop sensör yaban hayat fotoğrafçılığı için daha uygun bir seçenek. Canon RF 100-400mm'yi bizzat kendim de kullanıyorum kuş fotoğrafçılığına ilginiz varsa kesinlikle tavsiye ederim.