3DS için de Nintendo aynı şeyleri diyordu. Bize çiçekli günlerden ve güzel oyunlardan bahsetti nasıl olduysa Switch satışları yolunu bulunda 3DS ve 2DS unutuldu.
Switch 2 da eğer Switch gibi bir fenomen olursa Switch'de beyaz ışığı görecektir diye düşünüyorum. Nintendo'dan bahsediyoruz. Parayı görünce fişi cekecektir. Zaten Switch gayet iyi dayandı açıkçası ve topluluk onu çok sevdi Wii gibi bir ikon olmaması için hiçbir neden yok ancak üretim durduktan sonra desteği maksimum 3 yıl olacaktır diye düşünüyorum.
Kesinlikle doğru dediğin, zaten aslında firmalar bazen bunu strateji olarak kullanabilir ve eski konsolun her şeyinden faydalanıp yeni oyuncular geldiğinde de desteği çekebilirler ama bence Switch’teki durum farklı.
Switch evet çok iyi dayandı ama şöyle bir şey var Switch’i öldürmemekte çok mantıklı bir hareket aslında, aynı PS5 döneminde PS4’e oyunların çıkıp PS5 upgrade satılması gibi Switch’e de bir oyun çıkıp ardından 20$’a Switch 2 Edition upgrade’i satılabilir. Bu sayede 2 kitleden de maksimum kazancı sağlarlar.
Bu denendi de hatta, Zelda oyunlarının 20-30$ farkla Nintendo Switch 2 Edition’ı çıkacak daha iyi çözünürlük ve FPS ile. İnsanlar satın almaya hevesli, Nintendo buradan bile bir gelir kapısı görebilir.
Switch’in ölmesini istememe nedenlerimden de biri aslında Nintendo’nun ülkemizde yayılması için Switch çok güzel bir şeydi bence.
7-8 bin liraya Lite modelini alıp Switch’in güncel kalmış ve en azından bir süre daha güncel kalacak olarak gözüken kütüphanesine erişmek Türk oyuncular için daha rahat ama şimdi 37 bin lira verip Switch 2 almak onları tatmin etmeyecektir.
Onlara göre PS5 alıp üzerine bir kaç oyun dizmek çok daha mantıklı olacaktır mesela, keşke öyle olmasa. 450 dolarlık konsolu çok daha pahalıya alıyoruz.
Bir de hocam şunu da söyleyeyim bu e-Shop ve Switch Online altyapısının birleşmesi küçük bir olay gibi gözükse de aslında büyük bir olay.
Eğer Switch 2 için ömrünün ortalarında yeni bir altyapıya geçme kararı vermezlerse ki bu çok radikal bir karar olur, bu Switch 2’nin ömrü dolana kadar Switch Online servislerinin de aktif kalacağı anlamına gelir.
3DS’den önceki konsol DS’de ise DSi Shop ve başka bir Online servis vardı. Bambaşka bir altyapı.
Aynı şey 3DS ve Switch için de geçerli, bambaşka bir altyapıdalar ikisi de.
Şunu ama net bir şekilde söyleyeyim kesinlikle haklısın, Nintendo bu ne yapacağı belli olmaz.