Nintendo Switch 2 Direct etkinliği 2 Nisan 2025 16.00'da düzenlenecek

333365

Yottapat!
Bin Çözüm, Bir Efsane Zamanın Tanığı Çözüme Giden Yol 1000'e Doğru
Makaleler
65
Bir saat sürecek Nintendo Switch 2 Direct etkinliğine saatler kaldı. Bir saat sürecek etkinlik, 2 Nisan 2025 16.00'da düzenlenecek.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şahsen tercih etmem bu el konsolunu. Alıcak olsam bile el konsolu asus lenovonun windows'lu el konsollarını alırım daha iyi.
Steam Deck varken yüzlerine bakmam. Teknik olarak bunlar el konsolu değil bilgisayar fakat kullanım açısından el konsolu denebilir.

Şahsen tercih etmem bu el konsolunu. Alıcak olsam bile el konsolu asus lenovonun windows'lu el konsollarını alırım daha iyi.
Steam Deck varken yüzlerine bakmam. Teknik olarak bunlar el konsolu değil bilgisayar fakat kullanım açısından el konsolu denebilir.
Bugün atılmasaydı 1 Nisan şakası derdik de anlamsız ve saçma yorumlar bence. (2. yorumda denmek istenen şey "Steam Deck varken Windows konsolları anlamsız." ise doğru. "Steam Deck varken Switch anlamsız." ise yanlış.) Nintendo'nun yaptığı cihaz çok daha fazla "el konsolu" şeklinde kullanılabiliyor. Pil süresi çok daha uzun, ağırlığı çok daha az vs. işte. Rog Ally denen cihazı tam güçte 50dk anca kullanabiliyorsunuz. Gücünü düşürüp daha uzun süreyim derseniz Steam Deck gücünde bir makine ile 3 saat anca kullanabiliyorsunuz. Steam Deck ise diğerlerine göre optimize bir cihaz olsa da bir konsol kadar optimize değil. Kaldı ki Switch 2 en az Steam Deck kadar güçlü olacak gibi görünüyor. DLSS Frame Generation vs. de bulunduracak. Bu konsolun Steam Deck'ten çok daha optimize olacağının da altını çizmek isterim. Özellikle de Nintendo first-party (Zelda, Mario, Fire Emblem, Xenoblade, Pokemon vs.) ve Nintendo time exclusive (Monster Hunter Rise gibi) oyunlar çok iyi optimize edilmiş oluyor. Xenoblade Chronicles X çıktı yakın zamanlarda. Oyun o cihazda Halo Infinite'ten iyi duruyor. (Monolith çok iyi optimizasyon yapıyor zaten.)

Aynı zamanda bu konsola da bir sürü çok güzel özel oyun gelecek. Bu oyunlar Windows cihazlarda ya da Steam Deck'te olmayacak. Nintendo oyunları çok güzel oyunlardır.

Son düzenleme:
Sizintilara göre DLSS olacak Steam deckten guclu olacak falan filan deniliyor bakacağız ama bence diğer el bilgisayarları ve el konsollarinin önüne gececektir şahsen el konsolu dusunuyordum fakat terchimi switch 2'den yana kullanmayı dusunuyorum. Hem destek hem optimizasyon hem oyun kalitesiyle daha mantıklı gibi.

"C" tuşunun Playstation'lardaki Chat mode çakması olması üzücü. Eski SD cardlar da çalışmıyor, SD Express card alınması gerekiyor sanırım. 120Hz 1080p ekran ilgi çekici. Mause şeklinde kullanılabilir JoyCon'lar bekleniyordu zaten. DLSS hakkında ben bir detay göremedim nedense sanırım kaçırdım. Yeni oyunları beklemeye geçiyorum. Şu anlık büyük bir yükseltme gibi gelmedi gözüme açıkçası. DS'de bulunan oyun paylaşma özelliği yeni bir özellik olarak yine gelmiş. Güzel olmuş aslında ancak lokal ağlara özel olması üzücü. Arkadaşımıza oyunumuzu paylaşabilmek hoş olurdu doğrusu. Yeni Mario kart oyunundaki FreeRoam etkileyici duruyor. Underground 2'deki gibi deli fişek takılabileceğiz sanırım. Oyunlar konusu açık olmuş, bence yerinde de olmuş. Dock üzerinde 4K HDR destekli aktarım yapılabilmesi için sistemin çok güçlüsü olması gerektiğini düşünüyorum umarım yanılmam.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı