Nintendo Switch neden bu kadar güçsüz?

Bedless

Hectopat
Daha fazla  
Merak edip bir bakayım dedim, 4 tane Cortex A57 var. Çok merak ediyorum onca oyunu nasıl çalıştırıyor.

(Bilmeyenler için mobil yani küçük işlemcilerde Cortex çekirdekler var, Cortex 50 serisi en zayıfı oluyor ve Nintendo Switch bunlardan 4 tane barındırmasina rağmen çok güzel oyunlar calistiriyor. Ayrıca Cortex 50 kullanan telefonlar genelde 8 çekirdekli oluyor o da var)

Son düzenleyen: Moderatör:
Merak edip bir bakayım dedim, 4 tane Cortex A57 var. Çok merak ediyorum onca oyunu nasıl çalıştırıyor.

(Bilmeyenler için mobil yani küçük işlemcilerde Cortex çekirdekler var, Cortex 50 serisi en zayıfı oluyor ve Nintendo Switch bunlardan 4 tane barındırmasina rağmen çok güzel oyunlar calistiriyor. Ayrıca Cortex 50 kullanan telefonlar genelde 8 çekirdekli oluyor o da var)

Hocam Nintendo Switch oyun odaklı bir konsol olduğundan dolayı optimize süreçleri PC'ye göre çok daha uzun oluyor. Bu yüzden çıkan oyunlar daha stabil bir performans verebiliyor donanım gücüne rağmen.

Optimizasyon kaynaklı, PS3'ün 256MB ekran kartıyla GTA 5 oynatması veya PS4'ün sadece 8 GB RAM'i hem grafik belleği hem de normal bellek olarak kullanıp RDR2 çalıştırabilmesi örnek gösterilebilir.

Nintendo'nun cimriliği çünkü. Donanımdan kısıp ucuza satmak zorunda kaldılar Wii U faciası sonrası.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı