Nintendo Switch OLED mi ROG Ally mı satılmalı?

Veliahn

Hectopat
Daha fazla  
Halihazırda elimde bir Nintendo Switch OLED ve ASUS ROG Ally var. Yeni bir bilgisayar aldıktan sonra bu iki cihazın aynı anda elimde bulunması artık bana çok gereksiz gelmeye başladı.

Nintendo çipli olmadığı için oynamak istediğim birçok oyunu oynayamadım. İlk başta “Nintendo'yu satarım, ASUS'ta emülatörle oynarım, bir yandan da bilgisayardan oyun stream ederim” diye düşündüm. Ama emülatörle uğraşırken birçok sorunla karşılaştım ve bir oyunu oynayabilmek için fazla zahmete girmek zorunda kaldım. Bu yüzden çok verimli olmadı.

Taşınabilirlik açısından da ASUS ROG Ally çantasıyla beraber oldukça kalın ve büyük oluyor. O yüzden ASUS'u satıp Switch'e çip taktırmak, taşınabilirlik ve pil ömrü açısından daha mantıklı gibi geldi.

Ama diğer yandan Switch 2 çıktı ve bu durumda mevcut Switch'e yatırım yapmak ne kadar mantıklı olur, bilemiyorum. İlginç şekilde Switch 2 beni pek heyecanlandırmadı. Ben esas olarak Nintendo'nun kendi oyunlarını oynamak istiyorum.

Görüşlerinizi merak ediyorum.

Switch çipli değilse elde tutmanın pek bir anlamı yok. Oyunları aşırı pahalı. ROG Ally bir süre daha elinde durabilir.
Ayrıca şu an Switch'in tüm oyunlarını PC üzerinden emülatör ile oynayabiliyorsun. Oynamak istediğin Switch oyunlarını PC üzerinden oynarsın.

ROG Ally satılıp her yerde Nintendo ile oyun oynamak hala daha çok mantıklı hocam hem hafif hem konforlu ROG Ally biraz daha ağır kalıyor yanında hem switch oyunlarını bitirmen daha eğlenceli olabilir bilgisayar varmış çip taktırmak daha mantıklı 2500TL'ye oyunlara para vermek istemiyorsan.

Nintendo sat derim. Eğer dışarıda ya da PC dışında çok vakit geçiriyorsan Ally bildiğin altın yumurtlayan tavuk. Tüm Steam Gamepass gibi şeyleri kullanabiliyorsun biraz kütüphanen veya Gamepass benzeri birşeyin varsa para harcamadan kullanırsın. Nintendo öyle değil oyun alman kütüphane dizmen lazım. Üstelik ufukta Switch 2 varken çipe para vermenin de manası yok bence. Bana kalırsa ya Switch 2 geçmek adına ikisini de satın ki bu baya masraflı olur o yüzden yapacaksanız da bekleyin Switch 2 ucuzlasın. Ya da direkt Switch satıp istediğiniz neyse ona yatırım yapın.

Hocam kendi fikrimce bende yeni aldım switchi emülatör ile tüm oyunları bitirdim fakat switchten oynamak daha bir ayrı tat bence tabii herkesin kendi görüşü.

Anlattığım gibi hocam emülatör işlerini ben pek beceremedim baya araştırdım aslında. Zelda TOTK indirdim bir şekilde ama o da sabit 30 fps veremedi stabil çalışmıyor
Hocam peki sizce mig switch mi normal çip mi taktırmalıyım?
Rog allyı aldığımdan beri hiç dışarıda kullanmadım pc ihtiyacımı görüyordu benim için. Switch 2 de dediğim gibi beni pek heyecanlandırmadı hocam sadece mig switch mi alsam belki ileride switch 2 ye geçersem çalışır onu da daha bir gün oldu hemen denemişler çalışmıyor.
Hocam kendi fikrimce bende yeni aldım switchi emülatör ile tüm oyunları bitirdim fakat switchten oynamak daha bir ayrı tat bence tabii herkesin kendi görüşü.
Doğrudur hocam.

Hocam peki sizce mig switch mi normal çip mi taktırmalıyım?

Kesinlikle normal çip taktırın hem bazı oyunlara Türkçe yama bile yapabiliyorsunuz bunu yardımı içine farklı uygulamalar dahi kurabiliyorsunuz işlevi çok artıyor cihazın FPS Boost ayarı dahi var overclock yaptırıp.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…