Çözüldü Nintendo Switch OLED'e çip taktırırsam konsol bozulur mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

enesbull

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, cihaza çip taktırmak istiyorum çünkü oyunlar inanılmaz derecede pahalı fakat bazı çip taktıran kullanıcıların cihazlarının bu işlemi yaptırdıktan 1 yıl kadar sonra bozulduğunu, cihazın kapandığını bir daha açılmadığını söylediklerini gördüm, bu işlem cihazı bozar mı? Ve eskiden Nintendo 3DS veya PS Vita gibi cihazlar yazılımsal olarak kırılabiliyorken şu anki bu Switch OLED gibi cihazlar neden sadece çiple kırılabiliyorlar, bunları yazılımsal şekilde kırmanın hiçbir yolu yok mu? Teşekkürler, iyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kırılmış bir cihazdan stabilite beklemenin pek bir mantığı yok. Oyunlar ulaşılabilir olduğu sürece korsan oynamanın da bir anlamı yok. Evet oyunlar günümüzde lüks olarak sayılacak fiyatlarda. Nintendo E-Shop'u Arjantin'e alarak oyunları fiyatlandırmalı olarak daha ucuza alabilir veya kutulu Nintendo Switch oyunları alarak satarak veya takas yaparak tüm kütüphaneyi oynayabilirsiniz. Evet bir anda karşımızda tüm kütüphanenin olması belki daha iştah açıcı ama yapımcılara da emeklerinin karşılığını verip hem de cihazımızı riske atmadan oyun oynamak daha keyifli. (Şahsi Görüşüm)
Kırılmış bir cihazdan stabilite beklemenin pek bir mantığı yok. Oyunlar ulaşılabilir olduğu sürece korsan oynamanın da bir anlamı yok. Evet oyunlar günümüzde lüks olarak sayılacak fiyatlarda. Nintendo E-Shop'u Arjantin'e alarak oyunları fiyatlandırmalı olarak daha ucuza alabilir veya kutulu Nintendo Switch oyunları alarak satarak veya takas yaparak tüm kütüphaneyi oynayabilirsiniz. Evet bir anda karşımızda tüm kütüphanenin olması belki daha iştah açıcı ama yapımcılara da emeklerinin karşılığını verip hem de cihazımızı riske atmadan oyun oynamak daha keyifli. (Şahsi Görüşüm)

Çözüm
Artık nintendo Arjantini banladı. Orada tanıdıgınız olmadıgı surece oyun almak imkansız. Ayrıca Turkiye'ye inatla shop acmaması ve oyunlarının aşırı pahalı olması nedeniyle etik olarak kopya oynanması önünde artık engel yok bence. Şahsi görüşünüze saygı duymakla birlikte bunları da degerlendirerek bi kez daha düşünün derim.

İlk olarak alacaklara kesinlikle çipli almalarını tavsiye ediyorum. Ben OLED çok once aldığım için şu an kırdırmaya korkuyorum ve içinde baya orijinal oyunum var ama çok bi indirim bulamayacğaım için artık oyun alamayacağım ve arjantine ulaşmanın ya da kırdırmanın yollarını arıyorum.

Artık nintendo Arjantini banladı. Orada tanıdıgınız olmadıgı surece oyun almak imkansız. Ayrıca Turkiye'ye inatla shop acmaması ve oyunlarının aşırı pahalı olması nedeniyle etik olarak kopya oynanması önünde artık engel yok bence. Şahsi görüşünüze saygı duymakla birlikte bunları da degerlendirerek bi kez daha düşünün derim.

İlk olarak alacaklara kesinlikle çipli almalarını tavsiye ediyorum. Ben OLED çok once aldığım için şu an kırdırmaya korkuyorum ve içinde baya orijinal oyunum var ama çok bi indirim bulamayacğaım için artık oyun alamayacağım ve arjantine ulaşmanın ya da kırdırmanın yollarını arıyorum.
Arjantin dışında nereden ucuza oyun alabiliriz, kırık cihazlar bozuluyor almak istemiyorum, arkadaşım çipli cihaz almıştı bundan 1 yıl önce 1 hafta önce çipi bozuldu cihaz hurda oldu, ben o yüzden kırılmamış cihaz aldım bugün, hangi ülkelerden ucuza oyun alabiliriz.

Arjantin dışında nereden ucuza oyun alabiliriz, kırık cihazlar bozuluyor almak istemiyorum, arkadaşım çipli cihaz almıştı bundan 1 yıl önce 1 hafta önce çipi bozuldu cihaz hurda oldu, ben o yüzden kırılmamış cihaz aldım bugün, hangi ülkelerden ucuza oyun alabiliriz.
Biraz yabancısı olduğum için benim için bu konuyla ilgili tutarlı bir sonuca varmak zor olmuştu baya araştırdım, o yüzden biraz uzun yazmışım. Okumaya üşenirseniz diye özet olarak:

TL;DR: eShop-Prices.com – The best price comparison tool for Nintendo Switch games sitesinden (istersen sağ üstten Currency'i Türk Lirası olarak seçtikten sonra) istediğin oyun için arama yaparak en ucuza satıldığı eshop bölgesini görebiliyorsun. Sadece, Japonya eshop'undan almak istediğin oyunlar özelinde mevcut hesabının bölgesini değiştirip eshop'a girmek yerine bölgesini japonya olarak seçtiğin yeni bir hesabı switch'inde ayrı bir user'a atayıp o user ile eshop'a girmeni tavsiye ederim. Japonya eshop'u sadece japonca dilinde açılır, bu sebeple japoncan yoksa benim gibi Google Lens'in translate özelliyle ekrandaki ibareleri simultane İngilizce veya Türkçe'ye çevirerek ilerleyebilirsin. Ek olarak oyunları hangi eshop'tan alırsan sadece o bölge eshop'una girdiğinde indirebilirsin, fakat indirdiğin oyunları oynamak için hangi eshop'ta olduğunun bildiğim kadarıyla bir önemi yok.

1697205175246.png

1697205258307.png

---

Ben de yaklaşık bir hafta kadar önce OLED modelini edindim. Gözlemlediğim kadarıyla Avrupa ülkelerine göre Japonya veya Avusturalya eshop'unda Nintendo'nun birinci parti oyunları genellikle 300-400 TL kadar daha ucuz oluyor. eShop-Prices.com – The best price comparison tool for Nintendo Switch games ben buradan bakıp buna göre eshop bölgemi değiştirip hangi bölge ucuzsa oradan aldım oyunlarımı.

Yalnız sanırım spesifik olarak oyunlarınızı hangi bölgenin eshop'undan aldıysanız indirmek için yine o bölge'nin eshop'undan login olmanız gerekiyormuş. Bu sebeple örneğin daha önce örneğin Avrupa eshop'undan aldığınız oyunları bölgenizi değiştirip Amerika veya Japon eshop'una girerseniz hesabınızda göremeyebilirmişsiniz sanırım. O oyunları tekrar indirmek istediğiniz durumda hangi bölge eshop'undan aldıysanız nintendo hesabınızın bölgesini o eshop'a bölgesine değiştirip switch'ten eshop'a tekrar girdiğinizde görebiliyormuşsunuz.

Bir de Japon eshop'u özelinde; sanırım daha önceden başka bölgelerden aldığınız oyunlar varsa ve aynı hesabın bölgesini Japonyaya değiştirirseniz japon eshop'una girebiliyor fakat sanırım o diğer bölgede kazandığınız puanlarınız vs varsa kaybediyormuşsunuz. Bu sebeple ben switch'e iki ayrı user ekleyip bir hesabımı Japonya dışındaki eshop'lar için kullanırken diğer hesabımı Japon eshop'u için özel olarak kullanıp onun bölgesini hiç değiştirmiyorum. Yabancı forumlarda kısa bir araştırma yapıp teyit etmende fayda var. Tabi bir de Japon eshop'u sadece japonca açılıyor, bu sebeple Google Lens'in translate özelliğiyle android telefonumdan çevire çevire satın alabildim ben ancak :) Japon eshop'unda yen olarak listelenen fiyatı güncel kurla çevirdiğimde 1219 TL olarak hesapladığım bir oyun için yaklaşık 70 TL kadar fazladan ücret çekildi, öyle bir durumla da karşı karşıya kalabilirsin yurtdışı ödemelerinde böyle şeyler normal diye biliyorum işlem ücretleri, anlık oluşan kur farkları vs. gibi etmenlerden dolayı tabi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı