Thefun

Kilopat
Merhaba arkadaşlar.

Bu makaleyi çok fazla açılan "Nintendo Switch alınır mı? Veya hangi serisi alınır?" konuları için yazıyorum.

Nintendo Switch konsolunun 4 farklı versiyonu var.

1. Nintendo Switch v1.
2. Nintendo Switch v2.
3. Nintendo swtich Lite.
4. Nintendo Switch OLED.

Ekran boyutlar

Nintendo Switch Lite 5.5 inç.
Nintendo Switch V1 ve V2 6.2 inç.
Nintendo Switch OLED 7 inç.

V1, V2 ve Lite sürümlerinin ekranı LCD.
OLED sürümünün ekranı ismi gibi OLED bir ekrana sahip.

LCD ve OLED ekranların farkı

OLED ekrandaki renkler daha canlı ve dışarıda oyun oynarken ışık yansımaları rahatsız etmiyor.
LCD kapalı ortamlarda sorun olmuyor ama dışarıda güneş ışığı yansımalarında ekran düzgün görünmüyor.

Batarya

Nintendo Switch Lite 13,6 wh /3570 mAh.
Nintendo Switch v1, V2 ve OLED 16 Wh/4310 mAh.

İnternetten araştırdığım videolar sayesinde batarya performansları.

Oyun: The Legend of Zelda: Tears of the kingdom.

En yüksek seviye ekran parlaklığı
Nintendo Switch v1======2:45
Nintendo Switch Lite =====3:25
Nintendo Switch v2======4:15
Nintendo Switch OLED====5:19

Orta seviye ekran parlaklığı
Nintendo Switch v1======3:11
Nintendo Switch Lite =====4:12
Nintendo Switch v2======5:35
Nintendo Switch OLED====5:39

Oynanış

Nintendo Switch v1, V2 ve OLED sürümlerinin kontrolcüleri (joy-jon) çıkarılabilir ve iki kişi oyun oynanabilir.
Nintendo Switch Lite sürümünün kontrolcüleri çıkarılamaz ve sadece tek kişi oynanır.

Nintendo Switch v1, V2 ve OLED sürümlerinin yanında monitör veya televizyona bağlamak için dock ile satılır.
Dock aparatını HDMI kablo ile monitöre veya televizyona bağlayarak daha büyük ekranlarda oyun oynamaya devam edebilirsiniz. Evde dock ile oyun oynarken dışarı çıkmanız gerektiği zaman sadece Nintendo Switch v1, V2 veya OLED cihazınızı yanınıza alıp oyun oynamaya dışarıda devam edebilirsiniz.

Nintendo Switch Lite cihazı dock ile satılmaz. Sonradan alsanız bile monitöre veya televizyona bağlanamaz.
Nintendo Switch Lite diğer cihazlara göre daha küçük olduğu için dışarıda daha rahat taşınır ve daha rahat oyun oynanır.

Kendi deneyimlerim: Daha önceden küçük el konsolu kullanmıştım. Küçük el konsolları dışarıda daha rahat oynuyordum çünkü cebimde veya küçük çantalarımda daha rahat taşınıyordu. Uzun zamandan beri Nintendo Switch V1 kullandım. Dışarıda çok fazla kullandım. Trende otobüs de veya araç içinde ama küçük el konsolu gibi rahat taşıması olmadığı için biraz zorluğu oldu açıkçası.

Sizlerin tercihleri farklı olabilir. Benim kendi deneyimlerim ile sizlere önereceğim cihaz Nintendo Switch OLED sürümüdür. Bataryasının uzun süre gitmesi dışarıda güneş yansımalarının az olması sayesinde daha güzel bir deneyim sağlıyor. Nintendo Switch V1 sürümünü 5 yıl kullandım en büyük sorunum batarya sorunuydu. Bütün sürümlerin ses kalitesi ve oyun performansları çok güzel. Ben Nintendo oyunlarını sevdiğim için keyifle oynadım ve tavsiye ediyorum.

Umarım size yardımcı olabilmişimdir.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı