Nioh 1 Complete Edition oynanacak oyun değil

Daha fazla  
Merhaba herkese.

Evet başlıkta yazan " Nioh 1 Complete Edition oynanacak oyun değil " cümlesi eminim ki souls sever kişileri ya da her türlü şekilde soulsları öven kesimi biraz üzmüş olabilir.
Ancak Nioh 1 Complete Edition oynanacak oyun değil.

Açıkası oyun 2015 yapımı ancak vuruş hissini beğendim ancak Asya kültürü pek hoşuma giden bir kültür değil. Yine de iyi işlenmiş ve oynanış da güzel.
Gelelim en ama en sorunlu tarafı, oyunun zorluğu.

Oyunun ortalama üstü hatta direkt üst seviye bir zorluğu var. Bu zorluk öyle doğal bir zorluk değil.
Mesela her düşman sizi 2 vuruşta öldürmemeli. Evet zoru seven insan bu tür oyunlardan zevk alabilir ancak benim gibi ortalama bir souls oyuncusu için Nioh 1 tam bir işkence.
Oyunu 15 saat civarı oynadım ve sildim. Bir ara Steam'den satın alacaktım ancak iyi ki almamışım. Epic daha önce bedava vermiş ve deneyimlerime göre bunları yazıyorum.
15 saat az bir süre gelebilir ama etkili de bir süre. Sanırım 25 30 seviyeye kadar karakteri kastım. Ancak gelişim hissini hissedemedim.
Gelişim hissi şöyle kötü:
Siz level atlıyorsunuz can vs veriyorsunuz ama yine çok hasar alıyorsunuz. Bu sefer ekipman iyi bir şey giyeyim diyorsunuz ağırlık artınca stamina çok daha hızlı bitiyor ve yine tek vuruşda ölüyorsunuz :D
Oyun çok fazla stamine üzerine kurulu dediğim gibi. Bu durumsa bence en kötü şey olmuş oyunda.
Stamina bitince geçmiş olsun tek yiyip direkt canınız hepsi gidiyor.
Yine boss tasarımları kötü ve çok dengesiz. Hatta oyun genel olarak çok dengesiz. Normal bir NPC size vurduğunda canınızın yarısı gitmemeli ya.
Bosslar yine en ufak hatanızı affetmiyor. Eldren Ring'de bile malenia gibi 3 5 zor boss dışında bu kadar fazla hasar veren yoktur herhalde.

Aslında çok fazla olumsuz şeyde yazılabilir ancak ben oyunu zorla oynamadım sonuçta. İyi bir oyun mu açıkçası şahsen ben bu görüşte değilim.
Bu deneyimlerimi gerçek zor bir souls oyunu oynamak istediğim için ve benim Gibi'ya bir şekilde oynarız' diyen kesime de iyi aktarabildiysem ne mutlu. Çünkü nasıl olsa oynarım diyeceğiniz bir oyun değil. Hatta Sekiro ve Nioh da tam bu kafa da bir oyun.
Gereksiz fazla hasarlar, kötü bölüm tasarımları, çok fazla saçma bir zorlukl olması vs...

Oyunun 3. serisi duyurlunca da bir denemek istedim ve ilk oyun pek rahat bir oynanış ( psikolojik-ruhsal-fiziksel-mental) sunmuyor.
Zaten Steam yorumlarında da inanın benim yazdıklarımın birebir benzerlerini kullanıcılar yazmış.
Ancak acıdan ve sanal işkenceden zevk alanlar buyursun, oynasın.

Ben oynayacaktım, souls seven bir arkadaşıma söyliyince direk oynama çok yapay bir zorluk var demişti. Şimdi anlattıklarınıza bakınca biraz mantıklı geldi.

Ben oynayacaktım, souls seven bir arkadaşıma söyliyince direk oynama çok yapay bir zorluk var demişti. Şimdi anlattıklarınıza bakınca biraz mantıklı geldi.
Doğru söylemiş.
Bende ilk steam yorumlarını okurken görmüştüm bu tür yorumları ancak zor olsa en fazla ne olabilir dedim :D genel olarak dengesiz zorluk ve fazlaca hasar alma durumu var oyunda.

Oyunda her boss hatta düello için yapılmış mini boss tarzı şeyler de tek atıyor. Tek vuruşta ölmüyoruz ama sersemlediğimiz için 2. vuruşu yapıyor ve haliyle ölüyoruz yine. Saçmalanmış.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı