Niresh Mavericks ekran kartı ve internet sorunu

veli yamanli

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar dün bilgisayarıma hackintosh kurulumunu yaptım ve neredeyse sorunsuz çalışıyor diyebilirim fakat 1-2 sorunu hala çözemedim. Öncelikle internet hızım 16 mbps ama youtube'de video açtığımda 360p bile izleyemiyorum bir videoyu ve indirme hızım saniyede 120-130 kb (Ethernet ile bağlantı yapıyorum). Windows 10 yüklü bilgisayarımda ise 720p videoları rahatlıkla izleyebiliyorum ve indirme hızım yaklaşık olarak saniyede 1mb civarı. 2. sorunum ekran kartım amd hd5570 fakat sistem ati 5000 olarak tanımlıyor ve kext dosyasını internette bir türlü bulamadım. 3. sorunum sistemi SSD'ye kurmuştum fakat açılış hızı çok yavaş yaklaşık 7-8 dk sürüyor açılması ve 4. sorunum AppStore'a baktığımda macbook bilgisayarlarda bulunan AppStore'dan farklı çünkü her program bulunmuyor bulunan program sayısı 50 civarında. Son sorum ise güncellemeleri denetlediğimde 10.9.5 sistem güncellemesi olduğunu gösteriyor sistemi AppStore üzerinden güncelleştirebilir miyim arkadaşlar?

Sistem Özellikleri;
  • AMD A8 5600K işlemci
  • AMD Radeon 5570 Ekran Kartı
  • 8 GB DDR3 Ram
  • 120 GB SSD
  • 1 TB HDD
  • FM2-A55M-E33 Anakart
  • 600W PSU

Öncelikle internet hızım 16 mbps ama youtube'de video açtığımda 360p bile izleyemiyorum bir videoyu ve indirme hızım saniyede 120-130 kb
Network ayarları için:
  1. İlk olarak sisteminizde, Menü bardan, Apple simgesine tıklayın. Açılan pencereden:
  2. Bu Mac hakkında / Daha fazla bilgi / Sistem raporu tıklayın ve açılan pencereden ethernet seçeneğine gelin.
  3. Açılan pencerede bir çok değer göreceksiniz. ( type, Bus, vendorID, DeviceID gibi) Bu parametreler icinde BSD names kısmına dikkat edin. Bu kısım şöyle olmalı: “en0”, “en1” gibi

Ethernet kartınız mutlaka “en0” olmalıdır. Ardından gelen wifi pci yada usb ise “en0” ardışık sayılar olarak takip etmelidir. “en1” “en2” gibi.

Network ayarlarını düzeltmek:
  1. Finder kullanarak şu dosya yoluna gidin:

/Library/Preferences/SystemConfiguration/
  2. Açılan klasörde, şu iki dosyayı bulun ve silin:

NetworkInterfaces.plist
    preferences.plist
  3. Şimdi çöp kutusunu boşaltın ve sisteminizi yeniden başlatın. Sıralama otomatik olarak sistem tarafından yapılacaktır.
ekran kartım amd hd5570 fakat sistem ati 5000 olarak tanımlıyor ve kext dosyasını internette bir türlü bulamadım
Grafik sorunsuz çalışıyorsa orada ne yazdığı önemli değil. Sadece kozmetik bir olay.

AppStore'a baktığımda macbook bilgisayarlarda bulunan AppStore'dan farklı çünkü her program bulunmuyor bulunan program sayısı 50 civarında.
Kullandığın OS X sürümü ile alakalı. App Store uygulamaları güncel OS X için güncelleniyorlar. Senin OS X sürümü, güncel uygulamaları desteklemiyor.

güncellemeleri denetlediğimde 10.9.5 sistem güncellemesi olduğunu gösteriyor sistemi AppStore üzerinden güncelleştirebilir miyim arkadaşlar?
Sistemin AMD. OS X AMD desteklemiyor. Sen cihazına AMD için yamalanmış Kernel ile kurulum yapabildin. Eğer güncelleme yaparsan şu anki kernelin sıfırlanabilir ve sistemi bir daha açamayabilirsin.

Çok teşekkür ederim deneyeceğim önerilerinizi

Peki sizce açılış süresi neden bu kadar uzun sürüyor ? Hızı açılışı olsun diye SSD üzerine kurulum yaptım ama çok geç açılıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…