Nissan Micra'yı L viteste kullanmak sorun yaratır mı?

L vites dik yokuş iniş ve çıkışlarında, ağır yük yüklendiğinde ya da dorse bağlandığında, çamur/buz gibi düşük tutuşa sahip yüzeylerde vs. kullanılıyor. İbreyi zorlamadığınız sürece kullanmak herhangi bir sorun yaratmaz, ancak gerekmediği durumlarda kullanmak gereksiz yakıt tüketimine yol açar.

L vites dik yokuş iniş ve çıkışlarında, ağır yük yüklendiğinde ya da dorse bağlandığında, çamur/buz gibi düşük tutuşa sahip yüzeylerde vs. kullanılıyor. İbreyi zorlamadığınız sürece kullanmak herhangi bir sorun yaratmaz, ancak gerekmediği durumlarda kullanmak gereksiz yakıt tüketimine yol açar.
İbreyi zorlamaktan kastınız tam olarak nedir?

Yakıt tüketimini pek önemsemiyorum açıkçası. Araba 1.2 80 beygir ve 110 tork. Bayılmıyor tabi ki ama ben gaza basınca fırlasın istiyorum turbolu arabalardaki gibi.
Balıktan uçmasını bekleyemeyiz ama en azından o şekilde tepki almak istiyorsanız aracın vitesini sürekli L konumunda kullanmak yerine vites D modunda iken daha fazla gaza basabilirsiniz. En sağlıklısı bütçe el veriyorsa Micra' ya fazla yüklenmeden daha güçlü bir araca geçmek olur.

Balıktan uçmasını bekleyemeyiz ama en azından o şekilde tepki almak istiyorsanız aracın vitesini sürekli l konumunda kullanmak yerine vites D modunda iken daha fazla gaza basabilirsiniz. En sağlıklısı bütçe el veriyorsa Micra'ya fazla yüklenmeden daha güçlü bir araca geçmek olur.

Motora Turbo falan taktıramaz mı?

Balıktan uçmasını bekleyemeyiz ama en azından o şekilde tepki almak istiyorsanız aracın vitesini sürekli L konumunda kullanmak yerine vites D modunda iken daha fazla gaza basabilirsiniz. En sağlıklısı bütçe el veriyorsa Micra' ya fazla yüklenmeden daha güçlü bir araca geçmek olur.
Vites D'de iken ve sport mod açıkken kick down yapsam bile L vitesteki performansı alamıyorum ve araba benim olsa değiştirmiştim çoktan ama annemin arabası :)
Kendi arabam olsa bile yapmam bunu. Orijinalini bozmamak en iyisi bence.

Eşeği at gibi koşturabilir misiniz? Macera aramaya hiç gerek yok, vaktinize yazık olur.
Vites D'de iken ve sport mod açıkken kick down yapsam bile L vitesteki performansı alamıyorum ve araba benim olsa değiştirmiştim çoktan ama annemin arabası :)

Kendi arabam olsa bile yapmam bunu. Orijinalini bozmamak en iyisi bence.
Aracı değiştirene kadar hırpalamamak adına zevkinizden feragat edip vitesi D konumunda kullanmak en doğrusu olacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı