Nitelikli lisede Bilişim Teknolojileri alanını kazandım

Straler

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merkezi sınav puanım 285. Nitelikli bir anadolu teknik programı olan lisenin, bilişim teknolojileri alanını kazandım. Sizce nasıl?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynen hocam ben de şaşırdım sistem biraz garip orta puanlari iyi okullara atılıp yüksek puandakiler ise açıkta kalıyor.

Aynen hocam ben de şaşırdım sistem biraz garip orta puanlari iyi okullara atılıp yüksek puandakiler ise açıkta kalıyor.
Hangi yüksek puanlı açıkta kalmış?
Yüzdeliğim %0.54, %2'de ki arkadaşım da açıkta kalmadı.
%11' de ki arkadaşım da açıkta kalmadı. Üstüne nitelikliye gitti.
Tercih kılavuzunu okumadan tercih yapmanın zararları bu yıl olanlar.

Haberiniz yok sanırım. Bu yıl açıkta kalanlar var. Baya mesaj geliyor. Sizin ve arkadaşlarınızın açıkta kalmaması, kimsenin kalmadığı anlamına gelmiyor

Haberiniz yok sanırım. Bu yıl açıkta kalanlar var. Baya mesaj geliyor. Sizin ve arkadaşlarınızın açıkta kalmaması, kimsenin kalmadığı anlamına gelmiyor
Haberim gayet de var. Tercih kılavuzunu okumadan tercih yapanlar.
" Yaaaa, puff 96 ortalamayla giremedim"
Bilmiyor ki ortalama 5. sırada önemli. Sen gidip +10 gün devamsızlık yaparsın.
Ortaokulda bulunuşluk süren azdır. Sonra sisteme suç at?
Türkiye'nin yarısında 99 ortalama varmış onu da öğrendik.
Bu 99'ların hiç biri %6 'nın içinde değil mi ama ne tesadüf!

Sınıf birincisi ve okul ikincisi olan ve 99 civarında bir ortalaması olan (kendisi okulda çok az kişinin girebildiği olimpiyatlara giren biri) sınavda %3,23 dilim yaptı. Tercih klavuzunu çok iyi biliyor, devamsızlığı 1 gün. Denemelerde 1-2 yanlışı vardı en fazla. Kendisi Galatasaray Lisesi'ni istiyordu. Baya istiyordu hatta. Ama Nişantaşı Anadolu Lisesi'ne yerleşti. Hayalleri yıkıldı. Şimdi suç arkadaşımda mı? Yoksa bu acı tablonun sebebi sistem mi?
Ben de şuan hiç istemediğim bir liseye yerleştim ve nakil isteyeceğim. Nakil çıkmazsa puanımdan kötü olan liseye gideceğim. İstemediğim yerde okumak zorunda kalacağım. Ben mi suçluyum yine?
Dilimim %8,31 bu arada.
Ayrıca %0,54 gibi mükemmel bir puanı tutturduysanız sizi tebrik ederim. İyi yere yerleştiğinizi düşünüyorum.

Tercih klavuzunun okunması gerekli elbette. Bunun çok büyük önemi var. Fakat şunun farkında değilsin galiba küçük kardeşim. Zaten o puanı almış çoğu insan tek başına tercih yapmıyor. Rehperlik hocaları ve ailesinin yardımları ile tercihini yapıyor. Çocuk okumasa rehperlik hocası da mı okumayacak? Ben eski sistemde klavuzu okuyup, 3 farklı rehperlik hocasına gidip tercih listemi hazırladım. Puanım ve yüzdelik dilimim gayet iyi olmasına rağmen tercih listemdeki son okula girdim. Ha bu da değil sadece. O okulun taban puanını belirleyen öğrenciydim. Yani istediğin gibi araştırmanı yap, ÖSYM veya hangi kurum yapıyorsa artık o kurum sana yeterince bilgi vermezse ne olacağı belli olmaz!

Elbette haklısın senin dediğin şeyler yüzünden de açıkta kalan bir çok öğrenci vardır ama açıkta kalan herkes öyle değil. Hiddetlenip kendi bildiğini okumamanı tavsiye ederim. Biraz rahat olup geniş pencereden bak olaya. Başka hangi sebep olabilir diye düşün lütfen.

İlçelerde rehberlik öğretmeni olan tek okul var ve çoğu kişiye uzak. Yani evet tek başına yapıyor. Bu yıl değişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…