Nitelikli üniversitelere nitelikli öğretim üyesi mi geliyor?

Biri hocalık yapıyordu ancak sahte diploması varmış. Bilmem kaç yıl geçmiş ondan sonra bulunuyor.

Biri de kitap yazmış. İnceleme yapmışlar ve kaynak göstermeden oradan buradan aldığı yazılarıyla kitap yazıyor.

%100 değil. Okulu aslında iyi yapan öğrenci kitlesi de oluyor. Genellikle hocaları daha iyi oluyor tabi ki ama torpil her seviyede her okulda olabiliyor.

Köklü üniversitelerde doğru fakat diğer üniversitelerde durum tam tersine işlemeye başladı. İzah etmek gerekirse öğretim üyesi olacak aday köklü bir üniversiteden mezun olduktan sonra yüksek lisansını yurt dışında tamamlayıp ülkeye döner. Sonrasında küçük veya özel üniversiteleri seçerler. Bunun sebebi ise köklü üniversitelerde kendileri gibi nitelikli eleman fazla ama araştırma görevlisi ve doçentlik kadroları kısıtlı olduğu için bu üniversitelerde akademik yükselişi çok yavaş olur. Bunu fark eden öğretim görevlileri ise sistemin açığından faydalanarak isim yapmamış üniversiteleri tercih ederek diğer öğretim üyelerine oranla daha hızlı kıdem atlıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…