Nitro 16 laptopta Turbo Boost kapatmak performansa fazla etki eder mi?

astek135

Centipat
Daha fazla  
Hocam bende Nitro 16 var 1 ay olmadı alalı, 4060'lı işlemci AMD Ryzen 7 7840HS. Oyunlarda fazla ısınıyordu, 90 95'lere çıkıyordu sonra ben güç planı ayarlarından, işlemci performansını arttırma modunu devre dışı bıraktım. 75'lere düştü işlemci performasını agresif yaptığımda acaba oyunlarda kaç FPS artışı olur fazla olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:

Sanki bir sıkıntı var gibi Nitro 16'nın soğutması Nitro 5'ten daha iyi o sıcaklıklarda çalışmamalı.

Onu bende yaptım da bayağı FPS kaybı yaşadığım için açtım tekrardan.

Onu bende yaptım da bayağı FPS kaybı yaşadığım için açtım tekrardan.

Laptop standı kullanırsan çözülür hocam sorun ben almayı düşünüyorum.

Isınmıyor ama ekran aşağıda kalıyor.

Sanki bir sıkıntı var gibi Nitro 16'nın soğutması Nitro 5'ten daha iyi o sıcaklıklarda çalışmamalı.

Evet hocam, soğutması çok iyi. Birkaç kişiyle konuştum bu sıcaklık konusunu, birisinde de böyleymiş, 100 derecelere falan çıkıyor dedi. Şansa bize denk geldi herhalde servise falan yollamadım bunun için daha 1 aylık cihaz, iade de etmedim. Onun yerine işlemci performasını düşürdüm, sorunu böyle halletim. Ne kadar iyi böyle bilmiyorum 90 95'lerden 70'lere indi bunu yaptığımda.

Turbo boost kısmak işlemci kullanılan oyunlarda fps kaybını fazlalaştırır. Laptoplarda da sıcaklıklar sanırım çoğunda böyle sıcak havalarında etkisiyle.

Stok macunundan ötürü muhtemelen bu kadar sıcaklığı yüksek.
Kryonaut alın, termal macunu değiştirin kryonaut ile. Muhtemelen düzelir.
hocam cihaz daha 1.5 aylık 1 sene felan olsun en azından

Turbo boost kısmak işlemci kullanılan oyunlarda fps kaybını fazlalaştırır. Laptoplarda da sıcaklıklar sanırım çoğunda böyle sıcak havalarında etkisiyle.
Çoğu oyunu oynuyorum cyberpunk 2077 cs2 pubg valorant falan ama turbo boost açarsamda bu sefer sıcaklık yükseliyor kaç fps oynuyor bakmadım hiç böylede fazla fps kaybı olmadan oynuyabiliyorum turbo boost kısmak iyimi kötümü

Single Player oyunlarda fark etmiyor donanım zaten güçlü akıyor oyunlar gene rekabetçi oyunlar da akıyor ama FPS kaybı fazla oluyor ben de 7840HS 4070'li Victus'u ilk aldığım gün Turbo'yu kapattım 2k ultra en ağır oyunlarda bile ne çok ses var ne ısınma uzun vadede işlemci ömrü için kapatmak mantıklı bence.

Ağır oyunlara boşuna ağır demiyoruz işte, o saydığın oyun hem cpu zorlar şehir içinde hemde GPU. Bir de RTX açarsan oh. Tensör çekirdekleriyle beraber kavrulmuş Acer Nitro 16 olur sana.
Şehrin içinde ultra ayarlardaysan böyle şehrin içindeki 100 tane npcyi çalıştıracağım diye cpu'nun sıfat.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…