Nitro 5 AN515 55 FPS düşmesi

kutaykut05

Hectopat
26 Mayıs 2021 tarihinde aldıgım laptop özellikler:
  • i7 10750H
  • RTX 2060
  • 16 GB RAM tek slot.
Oyunlarda drop oluyor, aniden FPS 30-40'lara düşüyor. RAM'in tek slot oldugunu fark etmemiştim. Acaba 16 GB RAM'de bu ani FPS düşüşü normal mi? 2x8 ve 1x16 RAM testlerinde sadece FPS farkı oluyor ama aniden FPS düşüşü olmadı izlediğim videolarda. Sistemi bastan formatlayıp driverleri yeniden yükledim. Yüksek performansta kullanıyorum. Sizce sebep tek slot 16 GB RAM kullanmam mı yoksa baska çözüm önerisi var mı? Ayrıca ThrottleStop'u da acıp kullandım, değişme olmadı.

26 Mayıs 2021 tarihinde aldıgım laptop özellikler:
  • i7 10750H
  • RTX 2060
  • 16 GB RAM tek slot.
Oyunlarda drop oluyor, aniden FPS 30-40'lara düşüyor. RAM'in tek slot oldugunu fark etmemiştim. Acaba 16 GB RAM'de bu ani FPS düşüşü normal mi? 2x8 ve 1x16 RAM testlerinde sadece FPS farkı oluyor ama aniden FPS düşüşü olmadı izlediğim videolarda. Sistemi bastan formatlayıp driverleri yeniden yükledim. Yüksek performansta kullanıyorum. Sizce sebep tek slot 16 GB RAM kullanmam mı yoksa baska çözüm önerisi var mı? Ayrıca ThrottleStop'u da acıp kullandım, değişme olmadı.
Sıcaklıklar nasıl?

Eğer oynadığınız oyun Torrent ise o yüzden ani FPS düşmeleri olabilir (en azından bende oldu yani). Mafia 2 definive Edition'u Torrent olarak indirip oynamıştım ben, haritada bir yere gelince 10 FPS oluyordu oyun.
Kimse Torrent oyun oynuyorum diye tatava yapmasın abi kısa bir hikaye oyunu için 200 TL veremem ben.

Isı değerlerinizi kontrol edin hocam, ısınıyordur cihaz. Tek slot ram olması performansı düşürür ama raminiz 16 gb yeterli yani, çift kanal olursa performans artar. Kısacası tek kanal olması ani performans düşmelerini açıklamıyor.

Sıcaklıklar nasıl?
maximum seviyede fanları acıyorum 85 derecede oluyor. eger ThrottleStop programını acarsam 70 derecede oluyor oyun fpsde değişim olmuyor aniden düşüyor. days gone oynarken mesela erkan kartı kullanımı için ekran görüntüsü alıyım diye şimdi oyuna girdim. throttlestopta acıktı hata verdi yeniden basladı pc.
Hocam SSD var dimi laptopta? varsa oyunu SSD'den oynamanız lazım.
evet m2 ssd var pcde
ekran kartı kullanım seviyem kuşkulandırıyor beni. yüzde 99 larda olması gerekir dimi

Dosya Ekleri

• IMG_20210531_222654.jpg
    IMG_20210531_222654.jpg
    70,3 KB · Görüntüleme: 33
  • IMG_20210531_223151.jpg
    IMG_20210531_223151.jpg
    121,3 KB · Görüntüleme: 27
maximum seviyede fanları acıyorum 85 derecede oluyor. eger ThrottleStop programını acarsam 70 derecede oluyor oyun fpsde değişim olmuyor aniden düşüyor. days gone oynarken mesela erkan kartı kullanımı için ekran görüntüsü alıyım diye şimdi oyuna girdim. throttlestopta acıktı hata verdi yeniden basladı pc.

evet m2 ssd var pcde
ekran kartı kullanım seviyem kuşkulandırıyor beni. yüzde 99 larda olması gerekir dimi
Sanırım fazla UV yapıyorsunuz hata veriyor pc.

Sanırım fazla UV yapıyorsunuz hata veriyor pc.
hiç bir ayarıyla oynamadım sadece disable turbo secili. bide clock mod secili. oyun torrent ama asus gtx950m laptopumda bile böyle bişeyle karsılasmazdım
tek kanal 16gb ram kullanıyorum suan ve ani fps düşmeleri yaşıyorum. 2x8 e gecsem ani fps düşmeleri ortadan kalkar mı. yoksa geçmeden de bunun için yapmam gereken bi ayar var mı. 10750h işlemci için bir ayar gerekir mi. bununla ilgili bilgisi olan ya da aynı sorunu yasayan var mı

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı