Nitro 5 AN515-57 ekran takılıyor

cowgirl

Hectopat
2 yıldır kullandığım Nitro 5 AN515-57, farklı aralıklarla ekteki görseldeki gibi ara ara takılmalar yaşıyor. Virüsten dolayı iki gün önce format attım ve formattan sonra tarayıcı üzerinde gezinirken de donmaya, sitelere yavaş girmeye ve sayfaları yenilemekte zorlanmaya başladı. En basitinden ekranı kaydırırken bile takılabiliyor. Fanları hiç açıp temizlemedim ısınma problemi de yaşıyorum sürekli vantilatör tutarak örtbas etmeye çalışıyorum. Şu ana kadar ağır bir işlem yaptığım da söylenemez eksi sayılabilecek tek durum hiç şarjdan çıkmaması ve bazen 72 saat kadar açık kalması. Bunun dışında webde gezinmek ve nadiren oyun oynamak dışında ağır bir işleme maruz kalmıyor. Sizce sorunun kaynağı tam olarak nereden kaynaklanıyor ve bu sorunu en masrafsız ve güvenli nasıl çözebilirim?

Dosya Ekleri

• VideoCapture_20221116-230538.jpg
    687,7 KB · Görüntüleme: 38

GPU I/O sorunu gibi görünüyor. Garantisi devam ediyorsa serviste yaptırmanızı öneririm. Eğer ki garantisi bittiyse İstanbul'da Teknoloji Çözüm firması var. Onlardan durum hakkında bilgi alabilirsiniz.

Hepsiburada'dan almıştım daha önce ekran çatlamasını yetkili servise yaptırıp 7-8bin masraf etmiştim yani garantisi yok. Bu sorunu bilgisayarı bir yere göndermeden kendim halledebilir miyim?

Bugün ben de Acer Nitro 5 laptopa format attım.

Format attıktan sonra bu sorun ortaya çıktığına göre donanımsal bir sorununuz olduğunu sanmıyorum. Bence hem en basit test yöntemi hem de en kolay sorun çözümü tekrar format atmak. Aşağıdaki konu içeriği tamamen size de uyuyor.

Format atmaya karar verirseniz aşağıdaki linkte bulunan adımlara uygun atarsanız en temiz kurulumu yapmış olursunuz. Ayrıntıları dahi ihmal etmezseniz iyi olur.
İyi akşamlar...

Son düzenleme:
Format sayılır mı bilmiyorum windows 11 donanım ayarlarından fabrika ayarlarına getirdim direkt

Format sayılır mı bilmiyorum windows 11 donanım ayarlarından fabrika ayarlarına getirdim direkt
Elbette ki format sayılmaz.

İsterseniz çeşitli çözüm yolları arayın ancak bu tip durumlara benim bakış açım genelde herkesten farklı.

Özellikle yeni format atmış olduğum bir PC de benzer bir durumla karşılaştığım zaman hep aklımda şu olur. Belli ki düzgün kurulum yapamamışım. Başka sorunlar da vardır ama karşıma çıkan bu oldu. Sonra karşıma başka sorunlar da çıkacaktır.
(Belki de çıkmayacak ama neden riske gireyim, hemen atmak kolay ama bir müddet sonra o kadar kolay olmayacak çünkü oyun, program vs kurmuş olacam, belki birsürü evrakım olacak, ayarımı falan yapmış olacağım vs.)

Yukarıda yazdıklarımı format tavsiyesi olarak almayın. Ben atarım ve nedenlerimi yazdım. Benim bakış açım böyle. Size mantıklı ve makul gelen yöntemi seçin.

Sorun değil tekrar atarım elbette, fakat USB ile format atmaya çalıştığımda yazdığı gibi BIOS'u şifreleyip USB'yi yerleştirip kurulumu başlattığımda mavi ekran aldım kurulum ekranı gelmedi bilgisayarı her yeniden başlatışımda durum tekrar etti ben de USB'den vazgeçip donanımdan sıfırlamaya karar vermiştim.

Donanımdan sıfırlamak dediğiniz şey kurtarma seçeneklerinden '' Bu bilgisayarı sıfırla'' işlemi mi?

Kurtama seçeneklerine girerek bilgisayarınızı sıfırlayabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet tam olarak öyle yaptım. USB formatlamada yaşadığım mavi ekranı çözemedim.

O yöntemle virüs temizlenmemiş olabilir VEYA virüs temizlenmiş olsa dahi sistemde bıraktığı kalıcı bir hasar olabilir.

USB ile temiz format atmanızı öneririm. Kurulum USB sini doğru ayarlarla yapılandırmadığınız için hata almışsınızdır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…