Çözüldü Nitro 5 AN515-58-55RH BIOS güncellemesinde "ESP disk space not enough" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

CihanK23

Picopat
Daha fazla  
Acer Nitro 5 AN515-58-55RH modeline sahibim. BIOS'umu 1.10 sürümüne yükseltmeye çalıştığımda başlıktaki hatayı aldım. Technopat'ın videosunu izledim ama çok açıklayıcı değildi. Technopat'ın videosundaki çözüm anlatımı şu şekilde:

Komut İstemi'ni yönetici olarak açın
EFI bölümünü monte etmek için mountvol y: /s komutunu çalıştırın (sürücü harfi farklı olabilir)
/efi/microsoft/boot/fonts yoluna gidin
Microsoft'un geride bıraktığı tüm yazı tiplerini del. Komutu ile silin
BIOS güncellemesini yeniden başlatın ve çalıştırı İşte bu kadar! Artık sistem açılışında Insyde BIOS güncellemesi sorunsuz çalışacak

İlk madde tamam da 2. maddede ne yapmamız gerekiyor? Komut sistemini açtığımda karşıma sadece "C:\Windows\system32>" çıkıyor bundan SONRASİNDA ne yazmam gerek? Adım adım anlatabilir misiniz?

cd.. komutunu girdiğiniz de
C:\User\Kullanıcı adı: uzantısının 1 dosya dışına çıkarsınız.
cd..
C:\User: şeklinde olacaktır.

Recep hoca iyi güzel hoşta, bazen tuhaf anlatıyor.

cd.. komutunu girdiğiniz de
C:\User\Kullanıcı adı: uzantısının 1 dosya dışına çıkarsınız.
cd..
C:\User: şeklinde olacaktır.

Recep hoca iyi güzel hoşta, bazen tuhaf anlatıyor.

Hocam şu EFI bölümü monte etmek icin ne yapmamiz gerekiyor tam anlamadim vallahi, orada yazilani aynisini yazinca hiçbir şey olmuyor. Sana zahmet adim adım komut istemini yonetici olarak calistirdiktan sonra ne yapmam gerektigini yazabilir misin?

Vallahi anlamadım tam olarak hocam. Sizde böyle bir durumla karsilasmiy miydiniz.
Mountvol y: /s yazdiğımda hiçbir şey olmuyor. Sanırim oradaki harf yanlış. Ne yapicagimida bilmiyorum maalesef

Sanırım EFI sistemine harf atadım. D şeklinde oldu. Şimdi CMD'yi yönetici olarak çalıştırdıktan sonra ne yazmam gerekiyor?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2022-09-12 124458.png
    28,3 KB · Görüntüleme: 175
Son düzenleyen: Moderatör:

cd D:

Zaten içine nasıl girileceği devamında belirtiliyor.
Dizinin içerisine ulaştığınız da videoda ki komutları ilave edeceksiniz tek fark orada Z: Olan yer size D: Oldu.

Son düzenleme:
cd D:

Dizinin içerisine ulaştığınız da videoda ki komutları ilave edeceksiniz tek fark orada Z: Olan yer size D: Oldu.

cd D:

Hocam CD D: Dediginiz şey ne tam olarak. CMD'yi yonetici olarak calistiriyorum.
Karşima C:\Windows\system32>
Çıkıyor ondan sonra mountvol D: /s
Yazdigimda dizin boş değil yazıyor. Hala tam nasıl monte edeceğimi anlamadim.
"CD. Komutu girdiginizde" dediginiz yerleri anlamadim. DC ne?

EFI bolumunu monte edemedim tek sorun o şu an.

Şuradaki adıma kadar geldin mi?

Eki Görüntüle 1515716

Şuradaki adıma kadar geldin mi?

Dizin bos değil yaziyor. Hocam seninde vsktini aliyorum kusura bakma. Ben girişte takiliyorum şu an buraya ne yazmam gerekiyor monte etmek icin EFI'yi

Tamam hocam hallettim senin attigin linke tam bakmamisim. Recep hoca bayağı ustü kapali geçmis. Hallettim sağ olasin.

Dosya Ekleri

• 16629780802055052984942277141684.jpg
    111,5 KB · Görüntüleme: 195
@Alfa Prime Üstat selamlar kusura bakma konuyu hortlamış oluyorum ama, ben senin dediğin işlemleri yaptım ve biosu güncelledim. Şimdi en başa geri dönmek istiyorum. Yani mountvol y:/s dediğimde "dizin boş değil" kısmına. kısaca EFI ye atadığım ismi kaldırmak istiyorum. mountvol y:/s komutu verdiğimde tekrar "dizin boş değil desin bunu nasıl yaparım? Yardımların için şimdiden teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…