Nitro 5 An515-58 alınır mı?

nazdravia

Hectopat
Bu model fiyatıyla da çok dikkatimi çekti, malzeme kalitesi biraz bana kötü gelse de kağıt üstünde çok iyi özelliklere sahip. Görüşlerinizi ve fikirlerinizi bekliyorum.

Bu model fiyatıyla da çok dikkatimi çekti, malzeme kalitesi biraz bana kötü gelse de kağıt üstünde çok iyi özelliklere sahip. Görüşlerinizi ve fikirlerinizi bekliyorum.

Alınır, fiyatına göre malzeme kalitesi normal bu arada neyi beğenmediniz? Bi tık daha kalite isterseniz LENOVO LOQ AMD Ryzen 7-7840HS 16GB 512GB SSD RTX4060 8GB DOS 15.6" 144hz Gaming Laptop 82XT00BHTX Fiyatı, Yorumları - Trendyol ama paneli daha kalitesiz.

i5'lisini kullanıyorsunuz sanırım, ne düşünüyorsunuz ürünle ilgili? asus a15 ile attığım ürün arasında kaldım ben.
Sadece kasası kaliteli TUF'un, onun dısında panel, sogutma, islemci olarak geride TUF model. Ürün gayet iyi, fakat performans modunda fanlar sesli. Onun dısında bir sorun yok.

Fan sesi biraz fazla ama sırf oyun içinse alınır.

Kasa kalitesi, hafiflik açısından TUF Nitro'ya nazaran daha sağlam ve daha taşınabilir, geceleri sessiz bir şekilde hafif oyunlar, webde gezinme ve çok ağır olmayan işlemler yaptığım zaman fan sesi 0 olduğu için bu açıdan TUF'u çok seviyorum fakat iş oyun konusuna gelirse ikisi de oyun performansı olarak aynı ama Nitro'nun soğutması kat kat TUF'tan daha iyi, fan sesi beni rahatsız etmez diyorsan kesinlikle Nitro'yu al derim, TUF sırf marka kalitesinden dolayı 5 veya 6 bin daha fazla bence değmez.

hocam bu ısınma konusunda, tuf a15 eskisi nesile göre daha az ısınıyor diyorlar ama ben testlerde yine 90 civarlarında gezdiğini gördüm. uzun vadede sorun yaşatır mı? taşınabilirlik, ergonomi kısmı da önemli benim için biraz çünkü.

Evet A15 serisi eski nesile göre daha az ısınıyor ben F15 serisinde ekran kartı için maksimum 70 dereceleri görürken A15 serisinde bu 60-65 arası geziyordu, işlemci içinde 80-90 derece arası normal, zaten kasası sağlam olduğu için hem kasaya hem de içerisindeki donanımlara zarar vermez. Ama Nitro serisinde performans modunda sıcaklıklar 60 derece de gezerken fan ayarını maksimuma çektiğimde fan RPM değeri 7000'e kadar çıkıyor tabii bu da bir hayli ses çıkarıyor fakat sıcaklık gerçekten fazla düşüyor mesela yeni çıkan Call of Duty MW3 de A15 Turbo modunda 5000RPM ile sıcaklığı 65 arasındayken, Nitro da maksimum fan modunda sıcaklık 60 derece falandı.

Kısaca özet geçecek olursam.

TUF A15'in farkı;
-Kasa kalitesi.
-Daha küçük daha hafif olduğundan kolay taşınabilir.
-Daha sessiz.
Nitro 5'in farkı;
-Daha iyi soğutma.
-Daha iyi ekran panel (ASUS'un ki 20ms civarlardında Nitro'nun ki 3ms)

Performans olarak da neredeyse aynılar karar sizin ama ben ASUS'u kullanmaktan daha çok keyif alıyorum.

hocam o zaman sanırım asus alacağım. taşınabilirliği de göze kattım, ısınma sorunu yaşarsam da turbo boostla hallederim diye düşünüyorum. yorumlarınız çok yardımcı oldu çok teşekkürler gerçekten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…