Nitro 5 Dynamic Boost aktif olmuyor

hakuna

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. Yaklaşık 1 ay önce Nitro 5 2022 versiyonunu aldım. i5 12500H, RTX 3060 140 watt, 16 GB RAM (3200), 500GB SSD. Gereken tüm driverlerin ve BIOS'un en son güncellemesin yaptım. Nitro sensi kurdum ve laptopu en son sürüm driverlerle kullanıyorum.

Zorlayıcı oyunlarda bile ekran kartımın maksimum watt deyerine çıkamadığını fark ettim. 115 watt + 25 wat Dynamic Boost 2.0'la 140 Watt'a ulaşması gerekirken hiçbir şekilde 115 wattı geçmiyor. Her yolu denedim inatla Boost aktif olmuyor ve işin garip tarafı 115 watt çekerek bile eski Victus 16 laptopumdan 15 FPS'e yakın düşük FPS veriyor.

Victus'ta 95 Watt'lık 3060 ve daha 11ci nesil i5 işlemci var. Araştırdım ama bu konu hakkında neredeyse hiçbir makale falan yok. Ek olarak adaptör de kutu içerisinden gelen. Yani sonradan değişim yapılmamış. Bilgili arkadaşlar varsa yardımınızı beklerim. İyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI Afterburner ile sıcaklıkları ve frekansı gözlemle. Throttle olduğu için frekans kısıyor GPU, bundan dolayı zaten yüksek güç çekmiyor. Aynısını ben de 3070'li laptopta yaşıyorum. Çözüm olarak soğuk bir zeminde ve odada kullanıp deneyebilirsin.

115W alabiliyorsanız üstünü sistem kendi karar veriyor. Gerekli şartları sağlarsa Dynamic Boost açılır. Ekstra olarak performans modunda kullanıyorsunuz değil mi?

115W alabiliyorsanız üstünü sistem kendi karar veriyor. Gerekli şartları sağlarsa Dynamic Boost açılır. Ekstra olarak performans modunda kullanıyorsunuz değil mi

115W alabiliyorsanız üstünü sistem kendi karar veriyor. Gerekli şartları sağlarsa Dynamic Boost açılır. Ekstra olarak performans modunda kullanıyorsunuz değil mi
Sistemin kendisinin karar verdiyini biliyorum. Gereken şartlar demişsiniz. Tam olarak nedir o gereken şartlar biraz daha aça bilirmisiniz? Dengeli, performans ve nihai performans modlarının hepsini denedim ama deyişen sadece 1 2 fps ve ısı. Oynadığım oyunlarda forza 5, gta 5. Witcher 3, warthunder. Hepsini max ayarlarrda oynuyorum ekran kartı 99-100% kullanımda. Şimdi dynamic boost aktif olmayacaksa ne zmn olucak? YouTube-da oyun testlerine bakıyorum aynı laptop aynı oyunda aynı şartlarda ekran kartı 125-140 wat arası çalışıyor. Garip

Teşekkürler ama hepsini demedim. İşlemci sıcaklığı 85 dereceyi ekran kartıysa 72 dereceyi geçmiyor. Frekansı da gözlemledim herşey normal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…