Nitro 5 GTX 1650 görüntüsü bozuldu

cowgirl

Hectopat
Format attığımdan beri iki adet sorun yaşıyorum. Oyun oynarken veya tarayıcıda gezinirken anlık ekran kararıp geri geliyor. Bazen de yazılar bulanıklaşıyor ve pikselleşiyor. Dün maç izlerken de fark ettim sadece yazılar bulanıklaşmıyor renkler de kırmızı ve mavi olmak üzere dağılıyor. Ekrana birkaç kez tıkladığımda düzeldiği de oluyor düzelmediği de oluyor tamamen kafasına göre gelişen ve çözülen bir sorun. Ekran kartı sürücülerimi NVIDIA App üzerinden güncel tutuyorum. Nitro 5 GTX 1650, I511 ve 16 GB RAM kullanıyorum. USB format sonrasında Windows Update üzerinden tüm Update'leri gerçekleştirdim. Yeni nesil oyunlarda CPU ve GPU sıcaklığı 85'in üzerine çıkıyor. 2 yıl oldu ve termal macunu yenilemedim. Fanları geçen ay temizledim. Virüs yok aktif olarak Kaspersky ve Malwarebytes kullanıyorum, zaten korsan yazılım da kullanmıyorum. Disk sağlığım %92. Ayrıyeten bilinmesi gereken unsurları da verebilirim.

Dahili Intel grafik driverini DDU ile kaldırıp Acer'in kendi sitesindekini kurun. Ben yazıların bulaniklaşması ve pikselleşmesini öyle çözdüm. CPU'ya ve GPU'ya undervolt yapın ve termal macunu yenileyin kesinlikle. Bu arada 2 antivirüs kullanmanızı da önermem açıkçası ben 5-6 yıldır antivirüs kullanmıyorum bilgisayarlarımda şu ana kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım. Tabii yine de kullanmak istiyorsaniz ikisinden birini kullanın.

Dahili Intel grafik driverini DDU ile kaldırıp Acer'in kendi sitesindekini kurun. Ben yazıların bulaniklaşması ve pikselleşmesini öyle çözdüm. CPU'ya ve GPU'ya undervolt yapın ve termal macunu yenileyin kesinlikle. Bu arada 2 antivirüs kullanmanızı da önermem açıkçası ben 5-6 yıldır antivirüs kullanmıyorum bilgisayarlarımda şu ana kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım. Tabii yine de kullanmak istiyorsaniz ikisinden birini kullanın.

Undervolt işini yapmak istedim ancak bu sefer de oyun içi FPS çok düşüyor. O yüzden karar veremedim rafa kaldırdım. Driverı dediğiniz gibi yapmayı deneyeceğim. Ancak ekranın sürekli anlık kararıp geri gelmesi hakkında bir deneyim ya da öneriniz var mı? Neden oluyor acaba?
Antivirüs konusunda ikisi de farklı amaçla kullandığım yazılımlar dezavantajı yok faydası çok neden karşısınız?

Bahsettiğiniz kadarıyla bana sürücü veya ekran kartı sorunu gibi gelmedi açıkçası ekran bağlantı kısımlarında gevşeme veya benzeri durum söz konusu olabilir. Servise götürüp kontrol ettirmenizde fayda var.

Undervolt işini yapmak istedim ancak bu sefer de oyun içi FPS çok düşüyor. O yüzden karar veremedim rafa kaldırdım. Driverı dediğiniz gibi yapmayı deneyeceğim. Ancak ekranın sürekli anlık kararıp geri gelmesi hakkında bir deneyim ya da öneriniz var mı? Neden oluyor acaba?
Antivirüs konusunda ikisi de farklı amaçla kullandığım yazılımlar dezavantajı yok faydası çok neden karşısınız?

Undervoltu doğru yapmadınız muhtemelen. Bende hiçbir performans kaybı yok. Ekranın kararması ve pikselleşme ise Acer'ın kronik sorunu Reddit'te bununla karşılaşan yüzlerce kullanıcı görebilirsiniz. Bu dediğim driver ile bazen düzelebiliyor bazen düzelmiyor yine de deneyin. Ben de düzeldi. Antivirüsler arkada çalışıp bilgisayarın kaynaklarını tüketiyor bence kullanmaya çok gerek yok. Windows Defender yeterli geliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı