Arkadaşlar merhaba Nitro AN16-41 kullanıyorum ve 2023/11/29 tarihli BIOS'u kullanıyormuşum. 2024/03/01 olanı yüklesem sitesinden direkt sorun olur mu? Yani kurulum vs nasıl yapılır bilgim yok, ayar çekmem vs gerekir mi bir sorun yaşar mıyım? Yoksa destekle iletişime geçmeye çalışayım mı? Bilgisayarı yeni aldım lakin işlemci bazen 90 derecelerde geziyor 3A oyunlarda ısınmanın önüne geçmek istiyorum. Teşekkürler.
Acer sitesindeki destek bölümünden sürücü ve kılavuzlar bölümüne gidin.
Cihazınızın seri numarasını, snıd'yi veya model numarasını girin.
Altta BIOS yazılımı var en son güncellenmiş BIOS'u indirin.
Arkadaşlar merhaba Nitro AN16-41 kullanıyorum ve 2023/11/29 tarihli BIOS'u kullanıyormuşum. 2024/03/01 olanı yüklesem sitesinden direkt sorun olur mu? Yani kurulum vs nasıl yapılır bilgim yok, ayar çekmem vs gerekir mi bir sorun yaşar mıyım? Yoksa destekle iletişime geçmeye çalışayım mı? Bilgisayarı yeni aldım lakin işlemci bazen 90 derecelerde geziyor 3A oyunlarda ısınmanın önüne geçmek istiyorum. Teşekkürler.
Kurulum için youtubedan videoları izleyebilirsin basit zaten, tek dikkat etmen gereken konu bios update yaparken sarjının full olması prize takılıyken yapman, bir de beta sürücüsü ise kurma, betadan bir önceki kararlı bir sürüm kur. Ayrıca bios update yapman ısınmanın önüne geçmez, uzun süredir bakım yapmadıysan termal macun değişimi yapabilirsin.
Kurulum için youtubedan videoları izleyebilirsin basit zaten, tek dikkat etmen gereken konu bios update yaparken sarjının full olması prize takılıyken yapman, bir de beta sürücüsü ise kurma, betadan bir önceki kararlı bir sürüm kur. Ayrıca bios update yapman ısınmanın önüne geçmez, uzun süredir bakım yapmadıysan termal macun değişimi yapabilirsin.
teşekkür ederim cevaplar için beta olsa yazardı herhalde en günceli yapacağım lakin bilgisayar yeni 1 2 hafta oldu. Stres testinde ekran kartı sorunsuz çalıştı lakin işlemciyi kontrol etmedim öyle ayrıntılı. Dün 3 saat fc24te 75 dereceyi geçmeyen işlemci bugün 20dkda 90 95leri gördü. Emin değilim bir sorun mu var yoksa bu yaz sıcaklarında normal mi. Kimi de 100 olmadığı sürece sorun yok kullanın bu dönemde 90 derece işlemci olmayan laptop mu var diyor hak vermiyor da değilim.
Teşekkür ederim cevaplar için beta olsa yazardı herhalde en günceli yapacağım lakin bilgisayar yeni 1 2 hafta oldu. Stres testinde ekran kartı sorunsuz çalıştı lakin işlemciyi kontrol etmedim öyle ayrıntılı. Dün 3 saat FC24'te 75 dereceyi geçmeyen işlemci bugün 20dakikada 90 95leri gördü. Emin değilim bir sorun mu var yoksa bu yaz sıcaklarında normal mi? Kimi de 100 olmadığı sürece sorun yok kullanın bu dönemde 90 derece işlemci olmayan laptop mu var diyor hak vermiyor da değilim.
Yaz sıcakları ile laptop sıcaklığı 5-10 derece artar zaten sıcaklığa bağlı. Ama bazı okuduğum yorumlara göre 1.20 BIOS güncellemesinden kaynaklı diyen de var ama bilemedim.
Yaz sıcakları ile laptop sıcaklığı 5-10 derece artar zaten sıcaklığa bağlı. Ama bazı okuduğum yorumlara göre 1.20 BIOS güncellemesinden kaynaklı diyen de var ama bilemedim.
evet ben de gördüm ve turbo modda kullanıyordum sanırım turbo işlemciyi de boostluyor ondan da olabilir ısınma. cpu enerji akımı düşürcem gibi duruyor. 5 10 fps düşmesi sorun değil ısılat düşsün de.