Nitro AN515-45 5 - 6 aydır 90 derecede çalışıp 30 - 40 FPS veriyor

sniparsexe

Hectopat
Arkadaşlar merhaba, 2 yıl civarı önce aldığım Acer Nitro AN515-45 laptopumda son 5-6 aydır inanılmaz performans sorunları alıyorum. Tahminimce laptopun ısınmasıyla alakalı. Laptopun içini açıp temizledim ve termal macununu değiştirdim fakat termal padler bildiğin erimişti. Termal pad olayını bilmediğim için onları ellemeden kapattım. FPS sorunu ve inanılmaz bir stutter sorunu oluyor. İlk aldığımda 150 FPS civarı aldığım oyunlarda 30-40 FPS zor alıyorum. Bu kadar drastik bir düşüş sadece ısınma sorunu yüzünden olabilir mi yoksa başka bir sorunu da var mıdır?

NitroSense uygulamasında oyunlarda CPU 91 derece civarında çalışıyor, ekran kartı da 89 derece civarında.

Önceden gelebilecek bazı soruları yazayım.
Bilgisayar performans modunda, şarja takılı, sürücüler güncel, Windows 10 kullanıyorum, işlemcinin ekran kartını değil normal ekran kartını kullanıyor oyunlar eminim.

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
2 yıl içerisinde hiç format atılmadıysa, yüklenilen dosyaların/programların temizliği gerektiği kadar yapılmadıysa performans düşüşü olabilir. Windows 10 sürümü etken olabilir. Ek olarak işlemci macununu doğru uyguladığına emin misin? Çünkü bahsedilen sıcaklıklar oyunu açar açmaz yapıyorsa biraz fazla.

Format attım, bir daha atabilirim yakında. Windows 10 sürümü de güncel şu an. Macun konusunda emin değilim. Dün gece içini açtım bir daha iyice bakarak macunu değiştireyim diye ama heatsink vidası yalama olmuş geri takmak zorunda kaldım. Bir tamirciye götürmeyi düşünüyorum

Windows 10 sürümünün güncel olması her zaman iyi değildir. İşlemcin ile uyumsuzsa doğru çalışmaz. Macun miktarı önemli fazla sürülürse yalıtım doğru olmuyor. Bilen birine danışmak iyi olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…