Nitro AN515-58 boştayken 90 dereceleri görmesi

animefanboy

Hectopat
Nitro AN515-58 boşta iken 96 dereceye kadar çıkıyor. Bu normal bir şey değil. Sadece 2. ve 4. çekirdeği, diğerleri normal değerlerde seyrediyor. Core Temp resmini koyacağım sadece 2. ve 4. Core'da sıkıntı var. Nitro senseiyi açıyorum PC boşta iken 90 derece gösteriyor. Acaba bu 2 çekirdek de bir sıkıntı mı var? Garantiye yollayım mı?
Bu 2. ve 4. Core 80-90 derecelere yükselip 4-5 saniye 80-90 arası geziniyorlar sonra tekrar normal değerlere dönüyolar.

Dosya Ekleri

• Screenshot_15.png
    Screenshot_15.png
    25,6 KB · Görüntüleme: 23
En son termal macun ne zaman değiştirdiniz, kendiniz mi değiştirdiniz yoksa birisine mi yaptırdınız?

Fanların toz bakımı yapıldı mı, laptopun genel bakımı en son ne zaman yapıldı?

En son termal macun ne zaman değiştirdiniz, kendiniz mi değiştirdiniz yoksa birisine mi yaptırdınız?

Fanların toz bakımı yapıldı mı, laptopun genel bakımı en son ne zaman yapıldı?

İkinci el aldım 9 aylık laptop, aldığım kişiye sordum ne zaman bakımları yapıldı diye cevap verince yazacağım.
@584754 9 aydır hiç termal macunu değiştirilmemiş ve bakım yapılmamış.

İkinci el aldım 9 aylık laptop, aldığım kişiye sordum ne zaman bakımları yapıldı diye cevap verince yazacağım.
@584754 9 aydır hiç termal macunu değiştirilmemiş ve bakım yapılmamış.
O zaman normal. 6 ayda bir termal macun değişimi ve laptop içi fanlar dahil toz bakımı vs. yapılması lazım. Youtubeda güvenilir bir bilgisayarcı görmüştüm yaptığı laptop tamirleri ve bakımları videoya alıp paylaşıyordu. Bulursam yollarım buraya. Veya kendiniz de yapabilirsiniz bunları fakat titizlik ve zaman alır

O zaman normal. 6 ayda bir termal macun değişimi ve laptop içi fanlar dahil toz bakımı vs. yapılması lazım. YouTube'da güvenilir bir bilgisayarcı görmüştüm yaptığı laptop tamirleri ve bakımları videoya alıp paylaşıyordu. Bulursam yollarım buraya. Veya kendiniz de yapabilirsiniz bunları fakat titizlik ve zaman alır.

Garanti dışı kalmaz mı ben açıp yapsam?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı