Rehber NixOS için font kurulumu

Kısa ve öz olan bu rehberde manuel font kurulumu yerine configuration.nix ve home.nix üzerinde nasıl yapıldığı gösterilecek.

Neden bu konuyu açma ihtiyacı duydum dersek @Bayram Tempest hocamızın konusuna bakabilirsiniz.

O konuda önerdiğimiz yolların aksine daha basit yöntemler var çünkü nix dilinde biraz farklılıklar olmuş. Hangi fontun hangi paket adına sahip olduğunu görmek için NixOS search sitesinden sistem sürümünüzü seçip arama yapın.

[B]configuration.nix[/B]:

Kod:
{ pkgs, ...}

environment.systemPackages = with pkgs; {
font-awesome
iosevka
nerd-fonts.ubuntu-sans
};

nixos-rebuild switch

[B]home.nix[/B]:

Kod:
{ pksg, ...}

home.packages = with pkgs; {
font-awesome
iosevka
ner-fonts.ubuntu-sans
};

home-manager switch

Eğer ilk defa Home-Manager kurmuşsanız ve home.nix dosyanız yoksa home-manager init ile oluşturabilirsiniz. Detayları Home-Manager rehberinde anlatacağım.

1 - 2 şey dışında aynılar. Tavsiyem home.nix dosyasına eklemeniz. Umarım işinize yarar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hala en çok geçmek istediğim dağıtımlardan biri kendisi.
Ancak bu kadar şeyi öğrenmeye üşeniyorum mesela bir paketi bile Config dosyasına yazarak indirmek gibi.
Şimdilik Arch'ta kalacağım gibi.
Rehber için teşekkürler.

Manuel kurulum da desteklemekte ancak bana bu yol daha kolay gelmişti.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ellerine sağlık, güzel rehber.

Hala en çok geçmek istediğim dağıtımlardan biri NixOS.
Ancak bu kadar şeyi öğrenmeye üşeniyorum mesela bir paketi bile Config dosyasına yazarak indirmek gibi.
Şimdilik Arch'ta kalacağım gibi.
Rehber için teşekkürler.
Kolay değil. Gentoo'da bile rahat hissediyorum Nix'e göre. Alışınca iyidir tabii, uzun süreli bir deneyimim yok. Sanal makinede deneyip öğrenme sürecini tamamlayınca ana makineye kurmak en iyisi olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı