Niye eğitimde herkesi eşit tutmaya çalışıyoruz?

Sana birkaç tane video atacağım, çok övdüğün derece veya sıralama yapmış insanları içeren videolar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

İnanır mısın bilemem ama böyle adamlar derece yapabiliyor. Ellerindeki imkanları ve desteği kullanarak derece yapıp bir nevi "üst" kademede yer alabiliyorlar. Peki sence böyle insanların yönetici olması bir şeyleri gerçekten düzeltir mi?

Herkes ilgilendiği alanda eğitim almalı matematiği yapamayan salak değildir matematiği yapamadığı için onu aşağlıyan salaktır.

1. kadın hangi üniversite mezunu? Ayrıca elit ortamda yetişen elit olacak diye bir şey yok.
2. video; Ezberci bir eğitim sisteminde sıralama yapsan da bir şey olmuyor. Yeni bir sınav sistemi lazım.
3. video zaten ego sahibi bunların elenmesi lazım. Ayrıca 3. video elit değil.
İnanır mısın bilemem ama böyle adamlar derece yapabiliyor. Ellerindeki imkanları ve desteği kullanarak derece yapıp bir nevi "üst" kademede yer alabiliyorlar.
Bunlar derece yapmıyorlar. Gidip kıytırık üniversite de tıp hukuk okuyup meslek sahibi oluyorlar. İşte bu yüzden kalite önemli.

Bunlar özel üniversite mezunları parayı basıyorlar okudum demek için okuyorlar.

İlkokul ve ortaokul eğitiminde kaliteli eğitim verilmeli. Yoksa verdikleri oy tercihiyle ülkeyi nelere sürüklüyorlar.
Liseler ise zorunlu olmamalı. Evet liselere gitmeden Açık Öğreretim ile de tamamlanıyor ama günün sonunda aileler ne kadar yetersiz de olsa çocuğunu liseye yollamak istiyor.
Bu tür akademik eğitime yatkın olmayan çocukları mesleki veya teknik liselere yönlendirmek lazım. Bunu yaparken de meslek liselerinde gerçekten reform lazım. Hem bütçe olarak hem de idari zihniyet olarak. Anadolu'da ilçelerde eğitim camiasının vasıfsız idarecileri buralarda. Liseden sonra boşuna 4 yıl üniversite okuyacağına o kişi iyi bir meslek lisesinde tornacılık öğrense veya bayan ise iyi bir kuaförlük eğitimi alsa maddi gelir olarak benden (öğretmenim) çok çok daha fazla geliri olur.
Herkesi memur, öğretmen, profesör yapamayız. Zaten herkesin karakteri, hayalleri, yatkınlığı farklı.
Üniversitelere ise kaliteli öğrenci yollamak için kaliteli, alanında uzman teknik ve mesleki lise çok gerekli.
Bilgisayar mühendisliği bölümünde bir sınıf düşünelim. 40 kişilik sınıfın %90'ını Fen ve Anadolu lisesi mezunu, %10'u bilgisayar ve elektronikle ilgili teknik lise mezunu olsun. Bu sınıfa bakıp öğretim görevlisi bilgisayarın temel işlerini, yazılımın ilk adımını vs. öğretir.
4 yılın sonunda sınıfı ancak toparlarlar.
Ama bu sınıfın %90'ı bu alanda mesleki veya teknik lise mezunu olsa 4 yıl boyunca ileri seviye eğitim verilir. Yabancı üniversitelerde olduğu gibi patent veya ürün üreten bir üniversiteye dönüşülür.
Eğitim fakiltesinde de aynı durum var. 45 kişilik sınıfta 2 tane öğretmen lisesi mezunu vardı. Bize anlatılan derslerin çoğunu onlar lisede görmüştü. Sınıfın çoğunluğu böyle olsaydı 4 yıl boyunca daha üst seviye eğitimler verilir, sonuçta daha kaliteli öğretmenler mezun edilirdi.
Öğretmen liseleri kapatıldı. Meslek liseleri zaten Allah'a emanet. Varsa yoksa İmam Hatip. Dağ köyündeki hacı amcalar bile çocuğumuzu İmam Hatip okullarına yollasak ne iş sahibi olacaklar, boş okul onlar gibi sözler söylüyorlardı ben müdürlük yaparken.
Her yere üniversite yapılacağına mesleki ve teknik liseler arttırılmalı, mevcutlara yatırım yapılmalı.
Alt kademede yapılan iyileştirme üste de yansır.

Kadının hangi üniversiteden mezun olduğu umurumda değil açıkçası, böyle birinin nereden mezun olduğu pek dikkatimi çekmedi maalesef. İstersen araştırıp öğrenebilirsin.
Ben bu örnekleri verdim çünkü derece yapan insanların büyük bir kısmı böyle, ne derseniz deyin durum bu şekilde. Tanıdığım bir çok derece yapmış insan oldu, büyük bir kısmı ders çalışmaktan başka bir şey yapmıyor, yapamıyor maalesef. Kalite önemli fakat okul sayısının fazla olmasıyla kalitenin azalması çok saçma bir şey bence. Deminki ABD örneğinde de bahsettiğim gibi, bu durum zarardan çok yarara yol açar. Tabi eğitim konusunda problem yaşanmıyorsa.

Kadının hangi üniversiteden mezun olduğu umurumda değil açıkçası, böyle birinin nereden mezun olduğu pek dikkatimi çekmedi maalesef. İstersen araştırıp öğrenebilirsin.
O zaman bana buna bak diye örnek vermeniz lazım.
Ben bu örnekleri verdim çünkü derece yapan insanların büyük bir kısmı böyle,
Hangi üniversitelerden? Ben Odtü mezunu ilk 1000 girmiş kişi görmedim. O zaman ben de mi genelleme yapmalıyım?
Kalite önemli fakat okul sayısının fazla olmasıyla kalitenin azalması çok saçma bir şey bence.
Enflasyon kavramını araştırın.

O zaman bana buna bak diye örnek vermeniz lazım.

Hangi üniversitelerden? Ben Odtü mezunu ilk 1000 girmiş kişi görmedim. O zaman ben de mi genelleme yapmalıyım?

Enflasyon kavramını araştırın.
Dostum bence kavramları sen araştır ve kendinle çelişmemeye çalış. Ve şunu gerçekten anlayamıyorum, okulların adını öğrendiğinde ne yapacaksın ?
Benim arkadaşımın kardeşinin tanıdığı da ODTÜ'de okuyor, adamın yaptığı tek şey gerçek anlamda ders çalışmak. Bu kişinin hiçbir şekilde hobisi veya sevdiği bir aktivite yok. Aklıma gelen ilk kişi bu mesela, devamını da mı istiyorsun?
Bu arada deminki ABD örneğini hatırlaman gerekiyor. Ayrıca şu da var, bu okulların fazla veya az olmasının en büyük sebeplerinden bir tanesi de nüfus. Danimarka'da az üniversite var mesela, senin mantığına göre bu olması gereken bir şey. Ama ülkenin nüfusu 10 milyon bile değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…