Rehber Nm nedir?

Sadece nanometre'ye bağlı değildir fazla güç harcaması. Mimari daha önemli bir etken aslında.

Sadece nanometre'ye bağlı değildir fazla güç harcaması. Mimari daha önemli bir etken aslında.

Makaleyi okursan anlarsın ne demek istediğimi.

Nanometre önemli bir etken istersen aşırı iyi bir mimari yap 45nm olsun ve karşına normal 7nm bir AMD işlemci koy.
45nm iyi olsa bile, daha çok güç harcar ve ısınır elektiriğe bağlı olarak.

Ben size ondan bahsetmiyorum. İnsanlar "+" işaretinden anlamıyorlar. İkisi de artık o mesafe ne kadar ise o değeri yazsa ortada karmaşa olmayacak

Ben size ondan bahsetmiyorum. İnsanlar "+" işaretinden anlamıyorlar. İkisi de artık o mesafe ne kadar ise o değeri yazsa ortada karmaşa olmayacak

Artık, (+) daha yakın tahminen Intel 14nm+++++++++++++ geometrisi artık o kadar geliştirme aldıki 9nm ile 10nm kıvamına geldi.
Sizin dediğiniz durumun sebebi bu.

Güzel inceleme, yalnız bazı istisna noktaları da küçük dipnot şeklinde belirtseniz iyi olurmuş. Mesela AMD'nin 7nm'si ile Intel'in son nesil 14nm infinite Plus mimarisi noktasında belirlenilen transistör mesafeleri ve bu mesafeler odağında yerleştirilen transistör yoğunluk seviyeleri arasında uçurum seviyesinde bir fark olmadığı, bunların işlemci üretim prosesinde kullanılan farklı teknoloji ve teknikler vb gibi nedenler sebebiyle farklılıklar oluşturabileceği buna örnek olabilirdi.

14nm+++++++++ muhbaettini diyorsanız.

Intel çok fazla ekleme yaptığı için artık 14nm++++++++++++++++++ tahminen 9mn veya 10nm ayarına geldi.
Intel çok fazla 14nm sürecini geliştirdiği için.

TSMC 7nm yapıp bırakıyor 7nm+++++++++++++++ yaparsanız o zaman farkı görürsünüz.

@Şükrü Ali Ögel, o noktada hemfikiriz zaten Sadece bazı istisna noktalara biraz daha detaylı inseydiniz güzel olurmuş, yine de elinize sağlık, iyi forumlar.

Basit bir anlatım yoluna giderim makaleler (istisnalar var) için.

Makale yazma prensiblerim var bu kaliteye ulaşmak için çok taslak yaptım.
Fark ettiğim ilk nokta aşırı detayın boğucu olup insanları bunaltması.
Detay-Sıkılma doğru orantılı gereksiz detay ve duruma değinince insan sıkılıyor ve okumayı bırakıyor.

Yakın zaman için makale planlanması yol haritası 2022 adında bir prensib makalesi yayınlarım.
2022 yılı için bazı yeni anlayış ile geleceğim.

Daha iyisini yaparım diyorsanız beklerim.
@Jonathan North Moore yasası nedir? Detaylı anlatım

Detaylı anlatırsam belirtiyorum.
@Recep Baltaş Hocam makale nasıl?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…