No Bootable Device - Please Restart hatası

ayberkhekim

Megapat
Daha fazla  
Dün video izlerken kapi caldi. Açtım geldim, PC donmustu kapattım ve yeniden açtım. Acilmasi gerekenden cok uzun surdu, ayni gun oyun oynarken mavi ekran verdi. Her zaman oynadigim bir oyun ve sistem kolaylikla kaldiriyor. Ertesi gun yine dondu, kapandi 2 kere, en son XC 0000185 hata kodunu aldim. Ardindan no bootable device -- please restart yazan ekrana atti beni. Sorunun HDD oldugunu dusunuyorum, bilgisayar kapanmadan once RAM'lere test yapmistim sorun yoktu. Sorunun baska bir yerde olabileceğini dusunmuyorum.

Dosya Ekleri

• 20201003_181041.jpg
    20201003_181041.jpg
    107,2 KB · Görüntüleme: 100
  • 20201003_202020.jpg
    20201003_202020.jpg
    88,5 KB · Görüntüleme: 93
  • 20201003_202158.jpg
    20201003_202158.jpg
    124,6 KB · Görüntüleme: 104
Dün video izlerken kapi caldi. Açtım geldim, PC donmustu kapattım ve yeniden açtım. Acilmasi gerekenden cok uzun surdu, ayni gun oyun oynarken mavi ekran verdi. Her zaman oynadigim bir oyun ve sistem kolaylikla kaldiriyor. Ertesi gun yine dondu, kapandi 2 kere, en son XC 0000185 hata kodunu aldim. Ardindan no bootable device -- please restart yazan ekrana atti beni. Sorunun HDD oldugunu dusunuyorum, bilgisayar kapanmadan once RAM'lere test yapmistim sorun yoktu. Sorunun baska bir yerde olabileceğini dusunmuyorum.
HDD'de donanımsal bir sıkıntı olma ihtimali yüksek. UNEXPECTED STORE EXCEPTION hatası genelde RAM ve HDD ile ilgilidir.

RAM'lerde sorun olsa zaten açılır, yine normal kullanırken mavi ekran verirdi ya da hiç açılmazdı diye düşünüyorum. HDD'niz eski miydi? Laptoplar özellikle sürekli mobil olarak kullanılıyorsa HDD'leri çabuk yıpranabiliyor. Bu vesileyle bir SSD'ye geçebilirsiniz belki.

RAM'lerde sorun olsa zaten açılır, yine normal kullanırken mavi ekran verirdi ya da hiç açılmazdı diye düşünüyorum. HDD'niz eski miydi? Laptoplar özellikle sürekli mobil olarak kullanılıyorsa HDD'leri çabuk yıpranabiliyor. Bu vesileyle bir SSD'ye geçebilirsiniz belki.
1 sene olmadi degistireli hdd yi ssd ye gecicem bu sefer
Arkadaslar calistirmayi denedim bu sefer checing media yazdi bunu arastirdim nejdet abinin videosuna denk geldim
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
burdan videoyu izleyebilirsin hdd sorun oldugundan degistiricem ssd alicam sandisk 480gb ocak ayinda yeni pc alicam orda da kullanmayi dusunuyorum baska oneriniz varmi

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı