No signal Power saving mode shortly hatası

okuyanadam

Decapat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/file/d/19ANJ0fEm2beVXcLLjDlxetXpLvzSpJ40/view?usp=sharing
RAM
Apacer Panther Black-Gold 8GB (2x8GB) 3200MHz
SSD veya HDD modeli
PNY CS900 480GB 550/500MB/s 2.5" SATA3 SSD
Ekran kartı
Asus Dual RTX 3050 OC 8GB GDDR6 128Bit
Anakart
Asus Prime B560M-K 5000(OC)MHz mATX
İşlemci
Intel Core i5-11400F 2.60GHz 6 Çekirdek
PSU: Gamepower mythril 550W +80 Bronze.
Öncelikle merhaba, yaklaşık 1 aya yakındır bilgisayar aniden kendini kapatıyor (resetliyor) ve bu süreçte monitörümde no signal Power saving mode shortly uyarısı veriyor. Bu resetleme sırasında kasanın ışıkları sönmüyor (yani kapandığındaki gibi olmuyor) ve hatta eğer bir şeyler dinliyorsam görüntü gittikten sonra bir süre daha o dinlediğim şeyin sesi gelmeye devam ediyor.
PC'yi birtakım testlere soktum FurMark, OCCT gibi herhangi bir anormallik olmadı ancak Prime95 testinde işlemcim direkt olarak 100 dereceyi görüyor ve hiç düşmüyor.
Yaklaşık 1 ay kadar önce bilgisayar kasamı temizledim. Tabii ki bunun için de parçaları tak çıkar yaptım ki bu işlemi yaklaşık 3. kez yapıyorum yani bilgisayarı ilk defa temizlemedim. Bu sorun da o günden sonra olmaya başladı, acaba temizlik yaparken mi bir şeyler ters gitti (kablo temassızlığı vs.) Yoksa ekran kartımda mı bir sorun var yoksa PSU'da mı hiçbir fikrim yok. Sorunun nerede olduğunu bulursam çok iyi olacak çünkü her şeyden kaynaklı olabilir.
Bu sabahki OCCT testi (15 dakika yaptım): Üzgünüm fotoğrafını çektim çünkü PC kapanırsa diye değerleri kaybetmek istemedim.

OCCT.jpeg

Testi başlatır başlatmaz kenardan HWMonitor ile sıcaklıkları kontrol ettim. Ekran kartı 75 dereceyi geçmezken, işlemci testin ilk 10 saniyesi. Muhtemelen soğutucunun fanı çalışamadığı için ilk başta 100 dereceyi gördü ve ardından 85-88 derecelerde takıldı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Resetlemeyi bilemiyorum fakat no signal Power saving modeyi monitörün kendi menüsünden kapatabiliyorsunuz LG24GN60-R kullanıyorum aynı uyarıyı almıştım menüden kapattım ayarını.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı