No Touch Lazer yaptırmak

Arkadaşlar No Touch Lazer yaptıran var mı aranızda? Ameliyat sırasında ne yaşadınız? Acı var mı, ameliyat ne kadar sürüyor? İyileşme süreci nasıl oluyor? Gözüm 1.25, 1.75 astigmat, HHO gitmek istiyorum. Göz çizdirip giren insanların çok yorumlarını okuyorum.

HHO ile göz cizdirerek geçmeniz imkansız denecek kadar zor. HHO'da bu tarz şeyler çok dikkat ediliyor, KHO ve DHO düşünürseniz girme şansınız daha fazla.

Kısacası; HHO için göz cizdirerek giremezsiniz, elenirsiniz.

Hocam bu lazer ameliyatı gözde iz bırakmıyorsa ve kayıtlara işlemiyorsa nasıl anlıyorlar ki?

Hocam bu lazer ameliyatı gözde iz bırakmıyorsa ve kayıtlara işlemiyorsa nasıl anlıyorlar ki?
Çok ince detaylardan geçiliyor, özel makineler ile kontrol sağlaniliyor. HHO için sağlık konusunda herhangi bir problem yaşamamanız lazım, bu yüzden çok sıkıntılı bir süreci var hem sınav hem de sağlık ve mülakatlar yönünden.

Mülakat sağlık kontrollerinde teknik inceleme yapılmıyor sadece düz kontroller yapılıyor (renk körlüğü, okuma, gözü inceleme) diye biliyorum. Eğer göz operasyonu Lasik yöntemi ile yapılmışsa muayenede doktor gözü incelerken anlayabilir çünkü, Lasik yönteminde göze kesi atılmakta ve muayenede bu rahatça gözükmekte. Doktor da bu işlemi direkt rapora geçirir ve heyet eler. Fakat No touch yöntemini anlayabilmeleri için göz topografisi çekmeleri gerekiyor o da msü sağlık kontrolünde yapılmıyor diye biliyorum . Harbiyeliler son sınıfta tekrardan sağlık kontrollerine giriyorlar pilot adaylığı için. Gözde işlem yapıldığını orada muhtemelen anlarlar çünkü çok daha fazla teste sokuluyorlar. en fazla pilot olamazsın yer subayı olursun. Ama yine de elenme riski çok yüksek, alınabilecek bir risk değil. Doktor gider önceki muayenelere bakar reçeteleri vs. görür "senin gözler bozukmuş ne oldu da tekrardan okumaya başladın" der, susar kalırsın .Allahtan benim gözüm 0.5 derece de bunları düşünmek zorunda kalmıyorum. Umarım da hep böyle kalır, ilerlemez...

Bir dakika şimdi doğru mu anladım, 4 yıl okuyorsun, 4 yıl sonunda mezun olmadan önce tekrar sağlık testine giriyorsun eğer testten geçemezsen 4 yılın çöp mü oluyor?

Bir dakika şimdi doğru mu anladım, 4 yıl okuyorsun, 4 yıl sonunda mezun olmadan önce tekrar sağlık testine giriyorsun eğer testten geçemezsen 4 yılın çöp mü oluyor?
Hayır mezun senesinde yapılan testler pilotluğa uygun olup olmadığınızı ölçen testlerdir. Sağlıkta sorun yaşarsan pilot değil yer subayı olursun.

Hayır mezun senesinde yapılan testler pilotluğa uygun olup olmadığınızı ölçen testlerdir. Sağlıkta sorun yaşarsan pilot değil yer subayı olursun.
Bir tanıdığım LASIK ile gözünü çizdirdikten sonra pilotluğa kabul edildi. Görme kusuru vardı normalde ve uyumlu değildi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…