No usable free extent could be found hatası

Kick Furkanowski

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu hatayı alıyorum.

1643493793413.png

Arkadaşlar OpenCore ile macOS Kurulum Rehberi bu rehberle USB oluşturmaya çalışıyorum ve yukarıdaki hatayı veriyor.
Eğer biçimlendirip tekrar denediğimde aborting yazan kısmı hata veriyor kapatıyor 1 daha deniyorum bu hata çıkıyor.
@tristessehivernale hocam çözüm öneriniz nedir?

USB bellek MBR veya düşük boyuttaysa sebebi bundan. Bellek seçimi yaptıktan sonra OG harflerini seçerseniz OpenCore ve GPT kullanılır, bunu yaptınız mı?
Eki Görüntüle 1288049

Hocam sistemim Legacy olduğundan GPT diski görmez diye korkuyorum. Ve boottan başlar mı ki?

Diskpart ile Clean deyince ne oluyor? Belleğiniz bozuk olmasın?

Hocam belleğimde sıkıntı yok 16 GB olarak görüyor.

USB bellek MBR veya düşük boyuttaysa sebebi bundan. Bellek seçimi yaptıktan sonra OG harflerini seçerseniz OpenCore ve GPT kullanılır, bunu yaptınız mı?
Eki Görüntüle 1288049

Hocam 5OG'de de şu hatayı verdi:
1643532654806.png

Bir kez daha deneyince de bu hatayı verdi:
1643532720320.png

Hocam neden böyle oluyor? Bilginiz var mıdır @tristessehivernale?

Son düzenleyen: Moderatör:
Türkçe karakterler içermeyen bir yolun içerisinde .bat uzantılı makeinstall dosyasını yönetici olarak çalıştırıp bu sefer MBR olarak yazmayı dene. Baktın aynı sorun var, hazır imaj indirip belleğe yazdır ondan sonrasında kendi EFI'ni hazırlama kısmına atla.
-
İkinci deneyişinde 5OG yerine 5G denemişsin sanırım. OpenCore yerine Clover kullanılmaya çalışılmış gibi görünüyor. Üstte dediğimi denersin.

Türkçe karakterler içermeyen bir yolun içerisinde .bat uzantılı makeinstall dosyasını yönetici olarak çalıştırıp bu sefer MBR olarak yazmayı dene. Baktın aynı sorun var, hazır imaj indirip belleğe yazdır ondan sonrasında kendi EFI'ni hazırlama kısmına atla.
-
İkinci deneyişinde 5OG yerine 5G denemişsin sanırım. OpenCore yerine Clover kullanılmaya çalışılmış gibi görünüyor. Üstte dediğimi denersin.

Hayır hocam 5OG denedim. Ayrıca Mega'da dosya limit sorunu var yükleyemiyorum o yüzden yukarıdakini.

Hocam böyle bir rehber gördüm işe yarar mı?

MBR ile tekrar denedin mi?

Onu da denedim hocam aynı hata yine bir şey anlamış değilim. Türkçe harfler de kullanılmadı.

Dostum bence ilk önce macOS nedir, Hackintosh nedir, imaj nedir gibi başlıklara bakıp neyin ne olduğunu öğren. Ondan sonra sisteminin uyumlu olup olmadığını öğren. Ondan da sonra kendin mi imaj yapmak istersin, hazır imaj mı kullanmak istersin o kısımı kararlaştır. Çok alakasız birbirinden farklı konu ve soruların oluyor çünkü. Sistemin zaten eski, attığın rehber Clover Mojave. Sana Clover Yosemite veya daha eskileri lazım ki test edeceğim diyorsun, VM/VBox kullan ki vaktin çöpe gitmesin. Yine de kararına saygı duyup yardımcı olmaya çalışıyorum.

Dostum bence ilk önce macOS nedir, Hackintosh nedir, imaj nedir gibi başlıklara bakıp neyin ne olduğunu öğren. Ondan sonra sisteminin uyumlu olup olmadığını öğren. Ondan da sonra kendin mi imaj yapmak istersin, hazır imaj mı kullanmak istersin o kısımı kararlaştır. Çok alakasız birbirinden farklı konu ve soruların oluyor çünkü. Sistemin zaten eski, attığın rehber Clover Mojave. Sana Clover Yosemite veya daha eskileri lazım ki test edeceğim diyorsun, VM/VBox kullan ki vaktin çöpe gitmesin. Yine de kararına saygı duyup yardımcı olmaya çalışıyorum.

Sağ olun hocam önerilerinizi dikkate alacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı