Posta kutuma bu mail adresinden biri 30 Eylül'de kalanları da 3 Ekim'de olmak üzere toplam 6 posta geldi. Apple logosu falan görünce ufaktan bir titredim. Postalardan birini sizlerle paylaşacağım.
Eki Görüntüle 1966039
"Dear williams" ile başladığını görünce sahte olduğunu düşündüm ama ne olur ne olmaz tarayıcıdan appleid şifremi değiştirdim. Değiştirdim ama giriş yapamıyorum çünkü güvenlik sorularının cevaplarını hatırlamıyorum ve sıfırlamak istediğimde doğrulanması tarzında bir uyarı alıyorum.
Veli1026 merhaba, bana da birkaç gündürPosta kutuma bu mail adresinden biri 30 Eylül'de kalanları da 3 Ekim'de olmak üzere toplam 6 posta geldi. Apple logosu falan görünce ufaktan bir titredim. Postalardan birini sizlerle paylaşacağım.
Eki Görüntüle 1966039
"Dear williams" ile başladığını görünce sahte olduğunu düşündüm ama ne olur ne olmaz tarayıcıdan appleid şifremi değiştirdim. Değiştirdim ama giriş yapamıyorum çünkü güvenlik sorularının cevaplarını hatırlamıyorum ve sıfırlamak istediğimde doğrulanması tarzında bir uyarı alıyorum.
Veli1026 merhaba, gmail hesabıma yıllar önce bir appleid almışım unutmuştum bile.şu an kullandığım yahoo ya bağlı bir appleid. Benim gmail hesabına da seninkisi gibi 3-4 gündür maillar geliyor. İlk gelen mesajda …..adındaki macbook pro13 den imessage a girmeye çalışılıyor gibiydi. Sonrasında ödeme bilgisi eklendi diye bir mesaj geldi ve dear williams lı mesaj içerik olarak da aynı çinli firma Youku.com a yapılan ödeme ile ilgili mesaj tıpatıp aynı yazılar sadece tarihler güncel. Şimdi benim kendi appleid hesabım farklı bir yahoo adresinde zaten.satınalmaları da bende gözükmüyor. Güncel gmail ve appleid hesabıma girebiliyorum ama 10 yıl önce açtığım gmaila ait appleid ye ait parolayı hatırlamıyorum güvenlik soruları da çalışmıyor. Burda sorunum aktif kullandığım gmail hesabına geliyor tüm bu mesajlar. Mesajların geldiği adresler: appleid@id.apple.com, apple_trtr@ email.apple.com (birinde reply to olarak bu yazmış), noreply@email.apple.com,no_reply@email.com dan. Şimdi siz sorunu nasıl çözdünüz? Yabancı biri Çinden kendi ödeme bilgisiyle satınalma yapmış benim gmaila bildirim geliyor. Ben ne yapmalıyım siz nasıl çözdünüz konuyu? Şimdiden teşekkürlerPosta kutuma bu mail adresinden biri 30 Eylül'de kalanları da 3 Ekim'de olmak üzere toplam 6 posta geldi. Apple logosu falan görünce ufaktan bir titredim. Postalardan birini sizlerle paylaşacağım.
Eki Görüntüle 1966039
Aynı içerikli mesaj bana da geldi konuyu nasıl çözdünüz?Posta kutuma bu mail adresinden biri 30 Eylül'de kalanları da 3 Ekim'de olmak üzere toplam 6 posta geldi. Apple logosu falan görünce ufaktan bir titredim. Postalardan birini sizlerle paylaşacağım.
Eki Görüntüle 1966039