Nobara nasıl?

Fueren

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Meslek
YKS Öğrencisi
Manjaro için açılmışken bende Nobara için açayım dedim. Ne düşünüyorsunuz? 1 kişinin geliştirmesi veya eklediği özellikler gibi.

Çok geriden gelen bir işletim sistemi. Güncellemeleri Fedora'ya göre bayağı geç veriyor.

Verdiği programlar yalnızca yeni kullanıcılar için işe yarar. Bilgili bir kullanıcıyı çekecek hiçbir şey bulunmuyor. Aynı şeyleri her dağıtıma rahatlıkla kurabileceğini bilen birisi zaten tercih etmez.

Oyun için kendisinin özelleştirdiği bir Linux çekirdeğiyle yayınlasa ilgi çekici olabilirdi.

Belki Fedora'yla yaşadığım sorunlar çözülür diye denedim şimdi. NVIDIA sürücüsü kurdum bilgisayarın açılmasını bekliyorum. Büyük ihtimalle çözülmeyecek.

Aklımdan geçenleri @Bayram Tempest hocam söylemiş zaten.

Bir kişi inatla "Gaming(geyminG)" diye adlandırılan bir dağıtım istiyor ise diğerleri yerine önereceğim dağıtım muhtemelen Nobara olurdu.
Yoksa temalanmış dağıtım vermekten başka bir şey yaptıkları yok bence.

Aslında sanırım kernele değişiklik yapıyorlar ve bu bazı sorunları çözüyor. Zaten performans konusunda neredeyse bütün dağıtımlar aynı. Ama mesela benim sürücü sorunumu Nobara çözebiliyor. Fedora ise ekran kartını kullanmayı reddediyor resmen.

Nouveau'yu kara listeye almış olabilir Nobara.

Yapıyorlarsa bile XanMod yerine tercih etmem. Malum en kolay kurulan Debian/Ubuntu ve dostlarında en ufak bir kurcalama yapsanız zaten harika bir paket yöneticisi olduğu için dpkg uçuyor.
Zen de güzel gerçi Tkg kernel derlemeyi planlıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…