Noctua NH-U12s vs NZXT T120

Riyya

Hectopat
Daha fazla  
RAM
XPG Spectrix D41
Ekran kartı
Powercolor Red Devil RX 6750 XT
Anakart
ASUS TUF A520M-Plus
İşlemci
Ryzen 5 5600
Herkese merhaba, arkadaşlar beyaz bir kasayla sistem topladım. Ekran kartım Red Devil RX 6750XT ve henüz takılmamış fotoğraflarda. AM4 soketli R5 5600 işlemcim var. Her şey bitti sayılır. Geriye bir tek işlemci soğutucu almak kaldı.

NZXT videolarını seyrettim, kaliteli bir soğutucuya benziyor ve RGB'si harika. Ortalama 1600TL tutuyor aynı zamanda Noctua ise bu işin en iyisi. Amazon'dan alınca kargo, gümrük vs o da 1600TL tutuyor ve 6 sene üretici garantili fakat görünüş olarak çok çirkin bir arkadaşımız (üzülmez umarım). Sonuç olarak RGB dolu harika bir Build'e bu renkte koca bir fan takmak istemiyorum ama RGB olacak diye dümenden bir soğutucu da takmak istemiyorum. Fiyatlar aşağı yukarı aynı zaten. Birinin görüntüsü, birinin performansı ve garantisi iyi.

Hangisini seçmeliyim? Aralarında ciddi bir performans farkı var mı veya sizin önereceğiniz 1600 TL civarı güzel bir işlemci soğutucu var mı? Fotolar ektedir. Noctua öneriyorsanız görsellerdeki ikilinin arasındaki farkı da anlatır mısınız? Modeller farklı ama ayni fiyatlar.

Dosya Ekleri

• IMG-20230624-WA0010.jpg
    173,6 KB · Görüntüleme: 66
  • Screenshot_20230628_023300_Amazon Shopping.jpg
    85,9 KB · Görüntüleme: 48
  • Screenshot_20230628_023520_Amazon Shopping.jpg
    89,9 KB · Görüntüleme: 43
  • Screenshot_20230628_023419_Chrome.jpg
    66,6 KB · Görüntüleme: 59
Son düzenleyen: Moderatör:
Her iki marka da başlı başına kaliteli, kemikli, sağlam ürünler üretmekte. Bana kalırsa Noctua'nın klasik modeli görüntüden ödün vererek kalitesini konuşturuyor. Tabi sistemde çirkin duracağı da bariz.

Bu listeden direkt elenen NH-U9S çünkü daha ufak bir yapıya sahip. NH-U12S'nin ise chromax.black modelini tercih edebilirsin. Anakartınla birlikte çok şık duracaktır. İşlemci soğutucusunda da bir ışıklandırma istiyorsan NZXT olan üzmeyecektir. Bana kalırsa da NH-U12S chromax.black almalısın.

İncehesap cuma indirimlerine bakım bir şey çıkarsa alırım çıkmazsa NZXT alacağım ya. Teşekkürler kanka

@Riyya Soğutucu performansı ile ilgili bilgilendirme yapabilir misiniz? Benimde Ryzen 5 5600 işlemcim var ve oyunlarda 83-84 derece civarında geziyor. NZXT beyaz kasam olduğu için bu fanı almayı düşünüyorum ama performansı konusunda şüpheliyim.

Görüntü olarak güzel, pek yüklenmedim işlemciye stres testine soktum biraz 3-5 dakika kadar hava da çok sıcaktı 67 68'lerde sabit kaldı. Kasaya ucu ucuna sığdı bu arada eğer alacaksan kasa ile fanın uzunluğunu hesap ederek al. RGB aydınlatması güzel fan aşırı sessiz. 2 adet fan da takabiliyorsun testleri deevcut YT de. 2 adet 4'lu pin çıkışı var. Biri fan için fiğeri ARGB aydınlatma için bir de 4pin to 3 ARGB ara kablosu mevcut. Genel olarak sevdim alalı 1 hafta dahi olmadı ama harika şimdilik tabii stok işlemci yeter diyenlerde var. Kasamda 9 fan olduğundan sıcaklıklar sende farklı olabilir ama yazın da en sıcak günleriydi işini görür bence ya NZXT markası yeter gerçi.

Dosya Ekleri

• 20230714_194758.jpg
    141,9 KB · Görüntüleme: 58
  • 20230714_195447.jpg
    85 KB · Görüntüleme: 62
Yanıtın için teşekkür ederim. Benim kasamın hava akışı biraz zayıf mesh değil ancak yine de yeterli olacağını düşünerek satın alım yaptım. Montaj yaptıktan sonra değerleri ve görüntüleri paylaşırım konuya sonrada bakacak arkadaşlara örnek olur. Şu RGB fan için bile SE-214-XT ile arasındaki fiyat farkına değer. Kasam da NZXT olduğu için güzel bir görüntü ortaya çıkacağını düşünüyorum.

Ürün elime ulaştı ve Ryzen 5 5600 ile harika iş çıkarttığını söyleyebilirim. CoD MW 2'de 85 derece civarında dolaşan CPU, 61 dereceye geriledi. Rust'ta 82 derece civarında dolaşan CPU yine 60 derece civarına geriledi. NZXT H5 kasanın fan kontrolcüsüne bağlanabildiği için kasa fanlarıyla uyumlu çalışabilir hale gelmiş oldu.

Ayrıca bu sıcaklık değerlerini verirken ev ortamının oldukça sıcak olduğu belirtmek lazım. Yine ayrıca CPU'ya BIOS üzerinden PBO (-30 puan) ile undervolt yapılı olduğunu söyleyeyim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…