Node JS API Postları direkt VUE'ye göndermek

baliciyim

Megapat
Daha fazla  
Node JS ile yazdığımız Backend API ile veritabanındaki dataları get ile çekiyorum ve res.send (response) gibi gönderiyorum. (http://localhost:3000/api/posts a gönderdiğimizi varsayalım.)

Sonra /API/posts'a gönderdiğim datayı client tarafında axios.get ile alabiliyorum fakat sormak istediğim soru şu ki örnek veriyorum, bir blog sitem olsun.

Bu sitedeki blog postların hepsini başka biri görüntüleyebilir. Bunu gizleyemez miyiz ya da gizlemeli miyiz?
Normalde tüm datalar response içinde ve ben bu response'u herhangi bir yere gönderip sonra oradan Axios ile almak istemiyorum. response'u direkt olarak VUE sayfamda kullanmak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İki seçeneğin var; rol kontrolü yapan bir middleware yapabilirsin veya roller için ayrı controller'lar yapabilirsin. Ben ilk seçeneği öneririm. Lâkin, rol kontrolü yapabilmen için, JWT (tek bir örnek bu) gibi bir yapı kullanman gerekecektir. Kullanıcının gönderdiği token'de rol bilgisi olur. Bu tokendeki rolü, duruma göre kontrol edersin.

Authentication yapın yok ise, ilk önce authentication yapını oturman gerekir. Bi' JWT kontrolü yapan middleware yaparsan, zaten rol kontrolünü nasıl yapacağını da anlayacaksın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı